Tong sui

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Tong sui
10 Thousand Buddhas Monastery 豆腐花 Bean Curd 2.jpg
JinisSoup or custard
AjanganDessert
Panggonan asalChina
Buku masakan: Tong sui  Médhia: Tong sui
Sup wijen ireng
Sup ubi jalar
Endhog tong sui
Sup kacang mung nganggo kelp ekstra

Tong sui ( Cithakan:Lit ), uga dikenal minangka tim tong, minangka istilah kolektif kanggo sup utawa kasturi sing legi, dadi panganan cuci mulut ing pungkasan panganan ing masakan Kanton . [1] Tong sui minangka spesialisasi Kanton lan akeh jinis sing jarang ditemokake ing masakan regional China liyane . [2] Ing njaba komunitas sing nganggo basa Kanton, panganan cuci mulut sup biasane umume ora diarani kategori sing beda, lan istilah tong sui ora digunakake.

Ing Hong Kong, Macao lan Malaysia, macem-macem jinis tong sui diwenehake ing toko khusus tong sui. Toko Tong sui uga wis misuwur ing komunitas Tionghoa jaban rangkah, lan ditemokake ing macem-macem wilayah Kanada, Australia lan Amerika Serikat .

Macam-macam kacang tong sui

Sumber[besut | besut sumber]

  1. So Good Blog. "Hong Kong: the Sugar Land of Sweet Soup (Tong Sui)." Wenna Pang. Retrieved 2017-06-07.
  2. "Tong Sui: A Dessert That Has No End". Traveler Door (ing basa Inggris). 2020-06-08. Dibukak ing 2020-06-08.