Tommy Kurniawan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Tommy Kurniawan
Pakaryan aktor, Modelling, bintang iklan
Taun aktif 2000-sekarang
Wong tuwa(s) H Syamsuddin H Betong dan Hj Mulyanih Eliya Hastuti

Tommy Kurniawan ya iku model lklan lan aktor sinétron utawa filem.[1] Dhèwèké uga dikenal minangka salah sijiné artis kang religius.[2] Dhèwèké misuwur wiwit mèlu filem EIFFEL I'M IN LOVE lan SATU KECUPAN (ubahan judhul saka BURUAN CIUM GUE).[1] Tommy uga mbintangi sapérangan sinétron antarané ya iku ABG, RAHASIA HATI, ADILKAH, HABIBI DAN HABIBAH, JANGAN BERHENTI MENCINTAIKU, DAN JANJI JAYA.[1] Tommy Kurniawan lair ing Jakarta 15 September 1984, ya iku salah sijiné model iklan lan uga aktor sinétron lan filem.[1] Saliyané iku, artis kang sempet digosipake njalin asmara karo pesinetron Zaskia Adya Mecca lan uga penyanyi rock setengah umur Mayang Sari, pernah dadi bintang iklan produk Lotte, Mie Pasto, Oval, Coca-Cola, lan Indosat I-M3.[1] Tommy nyadari yèn karire ing donya hiburan ora bisa didadikke sandaran selawase.[1] Mangkane, dhèwèké bareng kaliyan Deddy Corbuziet bareng-bareng yasa restoran Jepang.Meski wis nglola bisnis, Tommy durung niyat pensiun saking dunya hiburan.[1] Cita-citane Tommy berkarir ing dunya musik, akhire wiwit éntuk titik terang.[1] Bareng band The Speakers, Tommy kang manggoni posisi gitaris bakal ngramekke belantika musik Indonesia.[1] Tommy kawin karo Tania nalika tanggal 16 April 2011.[3] Tommy ngawali karier saking ajang pilihan model TOP Model Cardinal taun 2000 lan dadi juwara2.[3] Sawisé iku akèh tawaran kang padha teka.[4] Tommy ora mbantah yèn wong tuwa lorone sempet ora setuju karo kiprahe ing donya hiburan, nanging pungkasane Tommy bisa yakinke wong tuwa lorone ya iku dhèwèké bisa ngasilaké duwit saking profesine kang wis dipilih iki.[5] Luwih-luwih dhèwèké bisa berhasil ngrampungke pendidikane ing SMU.[5]

Sinetronografi :‎[5]

  • Di Sekolah Ada Cinta
  • Akibat Banyak Gaul (ABG)‎
  • Tukang Bohong
  • Kawin Gantung, Sheila
  • Joey dan Jessy
  • Kecupan Sayang
  • Jangan Berhenti Mencintaiku
  • Putri Bintang
  • Habibi dan Habibah
  • Janji Jaya
  • Cinta Semanis Cokelat

Filmografi :‎[5]

  • Eiffel... I'm in Love

Iklan :‎[5]

  • Sprite
  • Coca Cola
  • Eskulin
  • Indosat Im3‎
  • Chiki Tradia
  • Jamin
  • Supermie Super Cup
  • Mie Pazto
  • Pigeon
  • Ovale Maskulin
  • Lotte
  • Milton

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i kapanlagi.com. Diaksès nalika 18 Juli 2011.
  2. ^ okezone.com. Diaksès nalika 21 Juli 2011.
  3. ^ a b detik.com. Diaksès nalika 21 Juli 2011.
  4. ^ beritaselebriti.com. Diaksès nalika 24 Juli 2011.
  5. ^ a b c d e info-artis.com. Diaksès nalika 24 Juli 2011.