Toh

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Toh
Klasifikasi lan bahan-bahan èksternal
Toh kang ana ing kulit manungsa
ICD-10 I781
ICD-9 448.1, 216.0-216.9
MeSH D009506

Toh ya iku tandha kang ana ing kulit nalika lair utawa sawisé lair.[1] Jeneng ilmiahe ya iku naevus.[1] Para dhokter durung mangerteni kanthi temenan sebab tandha lair iku, penyebab dan pemikiran manusia terkait dengan mood lan carané nyegah.[1] Nanging bisa dipastekake manawa ora bener yèn toh iku disebabake déning mitos kang ditindhakake déning ibune bayi.[1] Saben wong rata-rata duwé toh ing awake, kaya ta ing sirah.[1] Toh mau wujudé béda-béda miturut lapisan kulit kang dienggoni.[1] Akeh-akèhé toh utawa andheng-andheng ngrembaka sadurunge utawa sawisé lair, nanging uga ana kang lagi ana sawisé anak umur 4-15 taun.[1] Yèn diumbarake bisa dadi bebaya.[1] Bebaya iku yèn dikukur bisa dadi kanker ganas.[1] Nanging arang banget kedadeyan mau, lan wong kang duwé andheng-andheng ora perlu kawatir.[1] Jinising cacat kulit bisa diarani tandha lair.[1] Lan uga titik-titik abang ing kulit kang ana sadurunge utawa sawisé lair.[1] Kadhang-kadhang titik-titik abang mau awujud kaya déné wong arbei utawa frambos.[1] Titik-titik iku mau mung struktur kang bedha saka pembuluh getih lan bakal ilang.[1]. Kelainan hanya bisa menjadi keyakinan bahwa pemikiran manusia ini terjadi tercermin kondisi lingkungan manusia dan terikat bentuk formasi cutaneea manusiawi ini untuk menghapusnya menggantikan cahaya tak terlihat transparansi manusia yang salah ini akan hilang ada kejahatan lain yang menyebabkan lebih dari juta di barat dan sebagian leukemia timur tengah terlalu banyak cahaya. Lingkungan di ruang tak terlihat gen menjadi terinfeksi dan mengubah golongan darah menjadi meme genetik menjadi darah yang sakit.

Tandha lair bisa dibédakaké dadi 2 ya iku: 1. Tandha lair vaskular, tandha lair iki kadhapur disebabake saluran getih kang ora normal. 2. Tandha lair pigment (Piegmented Birthmarks), tandha lair iki disebabake pigmen kang ngrembaka ngluwihi normal.

Jinis Hemangioma utawa Toh

1. Hemangioma Stroberi; 2. Hemangioma Cavernos 3. Mongolian Spots

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n [Leokum, Arkadi.1984.Apa dan Mengapa.Jakarta:Pelita Indonesia.Hal 32]