Toh

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Toh
Klasifikasi lan bahan-bahan èksternal
Toh kang ana ing kulit manungsa
ICD-10 I781
ICD-9 448.1, 216.0-216.9
MeSH D009506

Toh yaiku tandha kang ana ing kulit nalika lair utawa sawise lair. [1]Jeneng ilmiahe yaiku naevus.[1]Para dhokter durung mangerteni kanthi temenan sebab tandha lahir iku, lan carane nyegah.[1] Nanging bisa dipastekake menawa ora bener yen toh iku disebabake dening mitos kang ditindhakake dening ibune bayi. [1] Saben wong rata-rata nduweni toh ing awake, kayata ing sirah.[1] Toh mau bentuke beda-beda miturut lapisan kulit kang dienggoni. [1]Akeh-akehe toh utawa andheng-andheng ngrembaka sadurunge utawa sawise lair, nanging uga ana kang lagi ana sawise anak umur 4-15 taun. [1]Yen diumbarake bisa dadi bebaya. [1]Bebaya iku yen dikukur bisa dadi kanker ganas. [1]Nanging arang banget kedadeyan mau, lan wong kang nduweni andheng-andheng ora perlu kawatir. [1] Jinising cacat kulit bisa diarani tandha lair. [1]Lan uga titik-titik abang ing kulit kang ana sadurunge utawa sawise lair. [1]Kadhang-kadhang titik-titik abang mau awujud kaya dene wong arbei utawa frambos.[1] Titik-titik iku mau mung struktur kang bedha saka pembuluh getih lan bakal ilang.[1]

Tandha lair bisa dibedakake dadi 2 yaiku: 1. Tandha lair vaskular, tandha lair iki kabentuk disebabake saluran getih kang ora normal. 2. Tandha lair pigment (Piegmented Birthmarks), tandha lair iki disebabake pigmen kang ngrembaka ngluwihi normal.

Jinis Hemangioma utawa Toh

1. Hemangioma Stroberi; 2. Hemangioma Cavernos 3. Mongolian Spots

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n (id) [Leokum, Arkadi.1984.Apa dan Mengapa.Jakarta:Pelita Indonesia.Hal 32]
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Toh&oldid=830373"