Tlaga Témpé

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Tlaga Témpé (taun 1948-1949)
Tlaga Témpé

Tlaga Tempe inggih punika tlaga ingkang panggènanipun wonten ing kilènipun Kabupatèn Wajo, leresipun ing Kecamatan Témpé, kirang langkung 7 km saking Kitha Sengkang ing pinggir Kali Walanae.[1] Tlaga Témpé ingkang ambanipun kirang langkung 13.000 hektar punika gadhah spesies ulam banyu tawa ingkang sampun arang dipunpadosi wonten panggènan sanès.[1] Amargi tlaga punika panggènanipun wonten ing nginggilipun lèmpèngan bawana Australia lan Asia.[1]

Fèstival taunan[sunting | besut sumber]

Saben tanggal 23 Agustus dipunwontenaken fèstival segara wonten ing tlaga Témpé.[2] Acara punika dipunwastani [[Maccera Tappareng utawi upacara kanggé nyucikaken tlaga ingkang dipunwontenaken acara nyembelih lembu ingkang dipumpimpin déning ketua nelayan ingkang wonten atraksi-atraksi wisata ingkang saé sanget.[2] Wonten ing dinten riyaya Fèstival Tlaga Témpé punika, sadaya tiyang ingkang ndhèrèk upacara Maccera Tappareng ngagem busana Bodo (busana adat tiyang Bugis).[2] Acara punika uga dipunramèkaken déning atraksi-atraksi, kadosta lomba prau tradhisional, lomba prau hias, lomba dolanan rakyat (lomba layangan tradhisional, pamilihan anak dara lan kallolona Tanah Wajo), lomba nabuh lesung (padendang), pagelaran musik tradhisional lan tari bissu ingkang dipunmainaken déning para waria, lan pagelaran tradhisional sanès.[2] Nanging sapunika sampun ical, boten kados sapunika, amargi dipunsebabaken wonten ing tlaga témpé punika sampun dipunisi déning spesies ulam sanès amargi restoling ulam mas ingkang kathah sanget.[2]

Cathetan suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ a b c (id)Danau tempe (Dipuntingali tanggal 25 Juli 2011)
  2. ^ a b c d e (id)Mengenal Danau Tempe. (Dipuntingali tanggal 25 Juli 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tlaga_Témpé&oldid=1014325"