Tlaga Mono, California

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Danau Mono
Danau Mono

Tlaga Mono inggih punika tlaga ingkang éndah ing California, Amérika Sarékat. Dipunwastani éndah sanget amargi wonten tufa ing tengahipun. Tufa inggih punika sèdhimèn sèla ingkang kadamel nalika wonten jeblugan redi ingkang boten tebih saking ngrika.

Tlaga punika sampun wonten 760.000 taun kapengker. Bab punika ndadosaken tlaga Mono minangka tlaga ingkang paling sepuh ing Amérika Lèr. Wiwit 28 September 1994, tlaga punika boten pikantuk dipuntingali tiyang amargi kagem njagi stabilitas ing kainggilan lumahing toya ing tlaga punika.[1]

Gladri[besut | besut sumber]

Arsenik Tlaga Mono[besut | besut sumber]

Tlaga Mono, inggih punika tlaga alkali lan hypersaline ingkang gadhah konsèntrasi nginggil larutan arsen. Felisa Wolfe-Simon, paneliti astrobiologi NASA, panyerat utami makalah punika, sampun nyinaoni manawi wonten wentuk kagesangan ingkang gadhah basis arsenik ing tlaga punika. Ingkang mundhut sampel saking Danau Mono lan medium kultur ingkang kirang kadar fosfor, piyambakipun ngertos manawi wonten strain Gamaproteobacteria ingkang boten saged gesang, manawi boten ngginakaken arsenik, taksih saged gesang.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ clubbing.kapanlagi.com(dipuntingali tanggal 29 September 2011)
  2. ^ www.faktailmiah.com(dipuntingali tanggal 30 September 2011)