Tjokorda Raka Sukawati

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Ir. Tjokorda Raka Sukawati (lair ing Ubud, Bali, 3 Mèi 1931 – pati ing Ubud, Bali, 11 Novèmber 2014 ing yuswa 83 taun[1])) iku insinyur Indonésia kang nemu konstruksi Sosrobahu, kang nggampangaké pembangunan dalan layang tanpa ngganggu arus lalu lintas nalika pembangunané.

Tjokorda nggayuh gelar Insinyur babagan Tèknik Sipil ing Institut Teknologi Bandung 1962, lan olèh sesebutan Dhoktor saka Universitas Gajah Mada Yogyakarta ing taun 1996.

Panjenengané niti karier ing PT. Hutama Karya kang makarya ing babagan jasa konstruksi lan infrasruktur, minangka Badan Usaha Milik Negara (BUMN) ing sangisoré Departemen Pekerjaan Umum (PU). Nalika nggarap proyèk dalan layang antara Cawang - Tanjung Priok ing Jakarta iku tèknologi Sosrobahu tinemu.

Sabeneré panemon mau durung diuji kanthi mirunggan ing laboratorium nalika dipraktèkaké. Nanging panjenengané ngrasa yakin yèn bisa lumaku miturut rumusan ilmiah kang ana. Malah sadurungé dipraktèkaké,

Pranala njaba[besut | besut sumber]


  1. ^ http://news.metrotvnews.com/read/2014/11/12/317380/penemu-teknologi-sosrobahu-meninggal-dunia