Tjokorda Raka Sukawati

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Bedakna karo Tjokorda Gede Raka Soekawati, présidhèn siji-sijiné Negara Indonésia Timur saka Bali

Ir. Tjokorda Raka Sukawati (lair ing Ubud, Bali, 3 Mèi 1931 – pati ing Ubud, Bali, 11 Novèmber 2014 ing yuswa 83 taun[1])) iku insinyur Indonésia sing nemu konstruksi Sosrobahu, sing nggampangaké pembangunan dalan layang tanpa ngganggu arus lalu lintas nalika pembangunané.

Tjokorda nggayuh gelar Insinyur babagan Tèknik Sipil ing Institut Teknologi Bandung 1962, lan antuk sesebutan Dhoktor saka Universitas Gajah Mada Yogyakarta ing taun 1996.

Panjenengané niti karier ing PT. Hutama Karya sing makarya ing babagan jasa konstruksi lan infrasruktur, minangka Badan Usaha Milik Negara (BUMN) ing sangisoré Departemen Pekerjaan Umum (PU). Nalika nggarap proyèk dalan layang antara Cawang - Tanjung Priok ing Jakarta iku tèknologi Sosrobahu tinemu.

Sabeneré panemon mau durung diuji kanthi mirunggan ing laboratorium nalika dipraktèkaké. Nanging panjenengané ngrasa yakin yèn bisa lumaku miturut rumusan ilmiah sing ana. Malah sadurungé dipraktèkaké,

Pranala njaba[besut | besut sumber]


  1. ^ http://news.metrotvnews.com/read/2014/11/12/317380/penemu-teknologi-sosrobahu-meninggal-dunia