Tikus sawah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Tikus sawah
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Mammalia
Ordho: Rodentia
Famili: Muridae
Subfamili: Murinae
Génus: Rattus
Spésies: R. argentiventer
Jeneng binomial
Rattus argentiventer
(Robinson & Kloss, 1916)
Rattus argentiventer distribution1.png

Tikus sawah, Rattus argentiventer, iku tikus sing manggon lan urip ana ing sawah, amarga iku tikus mau diarani tikus sawah. Tikus iki mangan pari lan kéwan cilik-cilik sing ana ing sawah. Sawetara ahli nglebokaké tikus sawah iki minangka subjenis saka tikus omah Rattus rattus (i.e. R. r. argentiventer).

Rujukan[besut | besut sumber]