Tibicos

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kefir banyu sing difermentasi karo biji ing sisih ngisor lan kulit jeruk sing ngambang

Tibicos, utawa kefir banyu, iku ombenan fermentasi tradisional digawe karo banyu lan simbiosis budaya saka bakteri lan yeasts ( SCOBY ) dianakaké ing fruktosa biofilm matrik digawe nganggo bakteri. Kadhangkala dikonsumsi minangka alternatif kanggo ombenan probiotik adhedhasar susu utawa produk budaya teh kayata kombucha . Kefir banyu biasane digawe minangka wedang homebrew probiotik. Produk sing wis rampung, yen ana botol, bakal ngasilake wedang karbonat.