Menyang kontèn

Thuyul

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Thuyul (aksara java: ꦛꦸꦪꦸꦭ꧀) iku sajeroning crita rakyat bangsa Jawa lan Nuswantara liyané, sajinising lelembut sing jaré rupané bocah gundhul lan bisa dikon sing ngingu kanggo nyolong dhuwit.[1] Thuyul iku dadi sawijining wujud pasugihan. Thuyul iku jaré sangkané saka janin bocah sing ora lair utawa palastra.

Sajeroning budaya populèr[besut | besut sumber]

Sajeroning donya panglipur, thuyul ana ing sawatara filem komedi utawa horor. Salah sawijiné sing misuwur in Indonésia iku sinétron Tuyul dan Mbak Yul sing populèr ing dasawarsa 1990-an lan 2000 ing RCTI. Sing maragaké si thuyul ya iku Ony Syahrial . Banjur ing taun 2013 ing Singapura dibabar filem Ghost Child sing nyritakaké thuyul. Tembung Inggris ghost child iku pertalan saka basa Mandarin guǐ zai sing tegesé sétan bocah.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Endraswara, Suwardi, 1964- (2004). Dunia hantu orang Jawa : alam misteri, magis, dan fantasi kejawen (édhisi ka-Cet. 1). Yogyakarta: Narasi. ISBN 979-756-453-3. OCLC 60596498.{{cite book}}: CS1 maint: multiple names: authors list (link)