Thuyul

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Thuyul iku sajeroning folklore bangsa Jawa lan Nuswantara liyané, sajinising lelembut sing jaré rupané bocah gundhul lan bisa dikon sing ngingu kanggo nyolong dhuwit. Thuyul iku dadi sawijining wujud pasugihan. Thuyul iku jaré sangkané saka janin bocah sing ora lair utawa palastra.

Sajeroning budaya populèr[besut | besut sumber]

Sajeroning donya panglipur, thuyul ana ing sawetara filem komedi utawa horor. Salah sawijiné sing misuwur in Indonésia iku sinétron Tuyul dan Mbak Yul sing populèr ing dasawarsa 1990-an lan 2000 ing RCTI. Sing maragaké si thuyul ya iku Ony Syahrial . Banjur ing taun 2013 ing Singapura dibabar filem Ghost Child sing nyritakaké thuyul. Tembung Inggris ghost child iku pertalan saka basa Mandarin guǐ zai sing tegesé sétan bocah.