The Ring (filem taun 2002)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

The Ring iku filem horor Amerikah taun 2002 ajenré psikologi lan adikodrati kang disutradarani Gore Verbinski lan dibintangi Naomi Watts. Filem iki gawéan ulang saka filem horor Jepang taun 1998, Ring, kang dhedhasar novèl Ring kaanggit déning Koji Suzuki.

The Ring dibabar ing biyoskup nalika 18 Oktober 2002 lan nampa ulasan positif. Filem iki uga nampa akèh kritik kang ngalem gegantungané marang rasa wedi lan visual getih wutah lan panyutradaraan sarta naskahé, Masiya, filem iki nampa kritik nègatif bab pangembangan karakter. Sanajan rantamané mung $48 yuta, filem iki kasil bruto punjul $249. Filem iki diterusaké The Ring Two (2005) lan Rings (2016).

Panampa[besut | besut sumber]

Filem Laris[besut | besut sumber]

Filem iki nampa kasuksesan ing bab finansial lan bebathèn resiké munggah saka minggu kapisan nganti keloro. Suksesé nuntun DreamWorks nedyo nambah 700 biyoskup kanggo nayangké filem iki.[1] The Ring éntuk bruto $8.3 yuta nalika minggu kapisan ing Jepang, luwih akèh katandhing Ring kang éntuk $6.6 yuta.[2] Kasuksesan filem iki mbukak dalan kanggo filem horor Jepang liyané (The Grudge lan Dark Water) saperlu digawé manèh ing versi Amerikah[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ The Ring Box Office and Business at the Internet Movie Database
  2. ^ a b Friend, Tad.