The Proposal (film)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
The Proposal
The Proposal.jpg
Juru arah Anne Fletcher
Juru gawé Todd Lieberman
David Hoberman
Alex Kurtzman
Roberto Orci
Kristin Burr
Juru tulis Pete Chiarelli
Juru paraga Sandra Bullock
Ryan Reynolds
Malin Akerman
Mary Steenburgen
Craig T. Nelson
Betty White
Oscar Nuñez
Aasif Mandvi
Juru musik Aaron Zigman
Sinématografi Oliver Stapleton
Juru besut Amanda Mackey Johnson
Cathy Sandrich
Juru dum Touchstone Pictures
Tanggal babar
18 Juni 2009 (Ostrali)
19 Juni 2009 (A.S./Kanada)
Suwé
108 menit
Nagara Amérika Sarékat
Basa Inggris
Rantaman $40 juta[1]
Kalarisan $268.976.484 [2]

The Proposal inggih punika sesirahipun filem sandhiwara komedi romantis saking Amérika Sarékat ingkang kadamel ing taun 2009. Filem punika dipunarahaken déning Anne Fletcher, adhedhasar saking skénatio anggitanipun Pete Chiarelli. Para juru paraga ingkang dipunpracaya maragani filem punika antawisipun Sandra Bullock lan Ryan Reynolds.[3]. The Proposal dipunbabar surya 18 Juni 2009 ing Inggris Raya[4] lan surya 19 Juni ing Amérika Lèr, déning Touchstone Pictures.[5]

Lelampahan[besut | besut sumber]

Filem punika nyariyosaken babagan Margaret Tate (Sandra Bullock) ingkang nyambut damel ngayahi jejibahan minangka pangarsanipun juru besut ing kongsi juru babar buku. Sedaya andhahanipun, kalebet juru bantunipun, Andrew Paxton (Ryan Reynolds), mboten sami remen dhumateng piyambakipun. Margaret kepara mecat salah satunggalipun juru besut tabon, Bob Spaulding (Aasif Mandvi) amargi mboten saget ngrawuhaken panyerat ingkang asmanipun Frank wonten adicara televisi Oprah Winfrey. Sasampunipun piyambakipun mangertos bilih badhé dipun wangsulaken dhumateng Kanada, piyambakipun meksa supados Andrew ndhaup. Nalika pamaréntah ndhedhes, Mr. Gilbertson (Denis O'Hare) maringi pirsa punapa akibatipun menawi nglampahi dhaup éthok-éthok. Andrew pungkasanipun nampi rancangan punika, kanthi srana nyuwun dipunangkat dados juru besut lan nyuwun ugi supados babon naskahipun dipunbabar. Piyambakipun ugi nyuwun supados Margaret matur kanthi sae dhumateng tiyang sepuh lan sagung kaluwargi ing Sitka, Alaska. Lajeng kekalihipun bidhal dhumateng Alaska. Lan Margaret saestu kagèt lan mboten pracaya, yen kasunyatanipun Paxton punika saking keluwargi ingkang sugih mblegedhu.

Juru paraga[besut | besut sumber]

  • Sandra Bullock
  • Ryan Reynolds
  • Malin Akerman
  • Mary Steenburgen
  • Craig T. Nelson
  • Betty White
  • Oscar Nuñez
  • Aasif Mandvi

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]