The Pokémon Company

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
The Pokémon Company
株式会社ポケモン
Upadi patungan
Diyasa 23 April 1998; 21 taun kapungkur (1998-04-23)
Nihonbashi, Tokyo, Jepang
Kantor gedhé Minato, Tokyo, Japan
Bellevue, Washington, Amérikah Sarékat
London, Karajan Manunggal
Séoul, Koréa Kidul
Wong kunci
Tsunekazu Ishihara
Kenji Okubo
Akira Chiba
Wijil Waralaba Pokémon
Ladènan Tata laksana mèrek
Sing darbé [1]
Sana jaringan pokemon.co.jp
pokemon.jp
pokemon.com
pokemonkorea.co.kr

The Pokémon Company (cara Jawa: Kumpeni Pokémon) iku kumpeni sing duwé hak masaraké lan wènèh palilah tumrap waralaba Pokémon. Kumpeni iku diyasa patungan telung kumpeni: Nintendo, Game Freak, lan Creatures.[1] Telung kumpeni iku uga sing nyekel hak ciptané Pokémon. The Pokémon Company wiwit lumaku taun 1998 lan ing wulan Oktober taun 2000 jenengé ganti Pokémon Ltd. Kantor gedhéné kapernah ing wewengkon Roppongi Hills Mori Tower ing Roppongi Rokuchome, Minato, Tokyo.[2]

Kumpeni iki duwé manéka dhivisi sing ngurusi lakuné kumpeni ing saindenging donya. The Pokémon Company International nyengkuyung kumpeni iki kanggo laladan sajabané Asiah, Ostrali, lan Selandhia Anyar. Manawa ing Koréa Kidul jejibahan iku diurusi Pokémon Koréa, Inc.[2]

Tegesing tembung-tembung[besut | besut sumber]

Ana ing ngisor iki tembung-tembung Jawa sing dianggo ing artikel iki, dikanthèni jarwané ing basa Indonésia lan Inggris.

  1. diyasa - diwangun - to be established
  2. jejibahan - tanggung jawab - responsibilty
  3. kantor gedhé - kantor punjer - headquarter
  4. kapernah - terletak - to be located
  5. kumpeni - perusahaan - company
  6. lakuné - jalannya - operation of
  7. laladan - tlatah - territory
  8. masaraké - memasarkan - to market
  9. nyengkuyung - mendukung - to support
  10. saindenging donya - seluruh donya - worldwide
  11. waralaba - waralaba - franchise
  12. wènèh palilah - memberi lisensi - to license

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b "Company History". The Pokemon Company. 
  2. a b "会社概要". The Pokémon Company. Dijupuk 31 August 2014.