The Iron Giant

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

The Iron Giant ya iku filem animasi fiksi sains komedi-drama laga taun 1999 saka Amérika kang nggunakaké tèknik animasi tradhisional lan animasi komputer, diprodhuksi déning Warner Bros. Feature Animation lan disutradarani Brad Bird, filem iki minangka debut pisanan dhèwèké dadi sutradhara. Filem iki dhedhasar saka novèl taun 1968 kang judhulé The Iron Man saka Ted Hughes (kang digebyakaké ing Amérika kanthi judhul The Iron Giant) lan naskah filem iki ditulis déning Tim McCanlies. Filem iki dibintangi Eli Marienthal, Christopher McDonald, Jennifer Aniston, Harry Connick, Jr., John Mahoney, lan Vin Diesel. Jupuk latar ing sasuwéné Perang adhem ing taun 1957, filem iki nyritakaké bocah nom kang jenengé Hogarth Hughes kang nemu robot métal gedhé kang tumiba saka langit. Kanthi tetulung saka artis beatnik jenengé Dean McCoppin, dhèwèké kudu ngendekaké Militèr Amérika lan agèn Fèderal kang wedinan jenengé Kent Mansley kang arep numpes robot iku.

Panghargian[besut | besut sumber]

The Hugo Awards nominasikaké The Iron Giant kanggo kategori Best Dramatic Presentation,[1] lan Science Fiction and Fantasy Writers of America ngewènèhi panghargian Brad Bird lan Tim McCanlies karo Nebula Award nominasi.[1] lan British Academy of Film and Television Arts ngèwènèhi panghargian Children's Award minangka Best Feature Film.[1] lan tambahan The Iron Giant menangi sanga kategori ing Annie Awards lan dinominasikaké ing nem kategori liyané,[1] uga nominasi liyané ya iku Best Home Video Release ing The Saturn Awards.[1] IGN meringkat The Iron Giant minangka filem peringkat 5 kang paling favorit salawasé kang dhaptaré digebyakaké ing taun 2010.[2] Ing taun 2008, American Film Institute nominasikaké The Iron Giant kanggo Top 10 Animated Films list.[1]

Panghargian
Panghargian tanggal Upacara Kategori Panampa lan nominasi Result
Annie Awards November 6, 1999 Best Animated Feature Film Allison Abbate, Des McAnuff, and John Walker

Warner Bros. Pictures; Warner Bros. Feature Animation

Outstanding Individual Achievement in Effects Animation Allen Foster
Michel Gagné
Outstanding Individual Achievement in Character Animation Jim Van der Keyl
Steve Markowski
Dean Wellins
Outstanding Individual Achievement for Directing in an Animated Feature Production Brad Bird
Outstanding Individual Achievement for Music in an Animated Feature Production Michael Kamen
Outstanding Individual Achievement for Production Design in an Animated Feature Production Alan Bodner
Mark Whiting
Outstanding Individual Achievement in Storyboarding in an Animated Feature Production Mark Andrews
Kevin O'Brien
Dean Wellins
Outstanding Individual Achievement for Voice Acting in an Animated Feature Production Eli Marienthal

For playing "Hogarth Hughes".

Outstanding Individual Achievement for Writing in an Animated Feature Production Tim McCanlies (screenplay) and Brad Bird (story)
BAFTA Children's Award April 9, 2000 Best Feature Film Brad Bird, Allison Abbate, Des McAnuff, and Tim McCanlies
Florida Film Critics Circle January 9, 2000 Best Animated Film Brad Bird
Genesis Awards March 18, 2000 Best Feature Film - Animated
Hugo Award September 2, 2000 Best Dramatic Presentation Brad Bird (screen story and directed by), Tim McCanlies (screenplay by), and Ted Hughes (based on the book The Iron Man by)
Las Vegas Film Critics Society January 18, 2000 Best Animated Film
Los Angeles Film Critics Association January 20, 2000 Best Animated Film Brad Bird
Motion Picture Sound Editors Awards March 25, 2000 Best Sound Editing - Animated Feature
Best Sound Editing - Music - Animation
New York Film Critics Circle January 10, 2000 Best Animated Film
Santa Fe Film Critics Circle Awards January 9, 2000 Best Animated Film
Saturn Awards June 6, 2000 Best Home Video Release
Science Fiction and Fantasy Writers of America May 20, 2000 Best Script Brad Bird and Tim McCanlies
Young Artist Awards March 19, 2000 Best Family Feature Film - Animated
Best Performance in a Voice-Over (TV or Feature Film) - Young Actor Eli Marienthal

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f Sitiran kosong (pitulung) 
  2. ^ Sitiran kosong (pitulung)