The Incredibles (filem 2004)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

The Incredibles[1] ya iku filem komputer-animasi taun 2004 saka Amérika sing ditulis lan disutradarani déning Brad Bird. Filem iki diprodhuksi déning Pixar Animation Studios[2] lan dirilis déning Walt Disney Pictures[3]. Bintang filem kasebut ya iku Craig T. Nelson, Holly Hunter, Sarah Vowell, Spencer Fox, Jason Lee, Samuel L. Jackson, lan Elizabeth Pena. Filem iki nyritakaké kulawarga Parrs, sawijining kulawarga sing ndhelikaké kekuwatané miturut mandat pemerintah, lan nyoba ngiringi urip suburban sing tenang. Pak Incredible kepingin mbiyantu nglindhungi wong saka robot[4] pembunuh.

Filem kasebut diterbitake tanggal 27 Oktober 2004 ing BFI London Film Festival lan diluncuraké ing Amérikah Sarékat tanggal 5 November 2004. Filem iki ditampilaké kanthi apik ing box office lan nyithak untung $633 yuta. The Incredibles nampa kritik apik saka penonton lan kritikus. Filem iki uga menangké rong Academy Awards lan Annie Award kanggo Best Animated Feature. Filem iki minangka filem animasi pisanan sing menangaké Hugo Award kanggo Best Dramatic Presentation. Sawijining terusan filem, Incridibles 2, dirilis tanggal 15 Juni 2018.

Paraga swara[besut | besut sumber]

  • Craig T. Nelson minangka Bob Parr / Pak Incredible
  • Holly Hunter minangka Helen Parr / Elastigirl
  • Sarah Vowell minangka Violet Parr
  • Spencer Fox minangka Dashiell "Dash" Parr
  • Eli Fucile lan Maeve Andrews minangka Jack-Jack Parr
  • Jason Lee minangka Buddy Pine / IncrediBoy / Sindrom
  • Samuel L. Jackson minangka Lucius Best / Frozone
  • Elizabeth Peña minangka Mirage
  • Brad Bird minangka Edna "E" Mode
  • Teddy Newton minangka Newsreel Narrator
  • Jean Sincere as Mrs. Hoganson
  • Bud Luckey minangka Rick Dicker
  • Wallace Shawn minangka Gilbert Huph
  • Lou Romano minangka Bernie Kropp
  • Michael Bird minangka Tony Rydinger
  • Dominique Lewis minangka Bom Voyage
  • Bret Parker minangka Kari
  • Kimberly Adair Clark minangka Madu
  • John Ratzenberger minangka The Underminer

Terusan[besut | besut sumber]

Brad Bird nyatakaké ing taun 2007 yen dhèwèké mbukak gagasan menawa terusan filem iki bakal luwih unggul saka filem asli. Sajroné wawancara ing Mèi 2013, Bird ngandhakaké "Aku wis mikir babagan iki. Wong mikir aku durung nduwé gagasan, nanging aku wis nduwé. Amarga aku tresna karo karakter filem iki."

Disney ngumumaké menawa bakal ngembangaké Incridibles 2 ing Maret 2014. Bird bakalan dadi sutradara lan nulis skenario filemé manèh. Nelson, Hunter, Vowell, Jackson, Bird, lan Ratzenberger uga bali menyang karakteré. Terusan filem iki mènèhi karakter Holly Hunter, Elastigirl, lan aleran sing luwih maju.

Trailer teaser kanggo terusan filem iki diputer ing 18 Novèmber 2017. Incridibles 2 bakal dirilis tanggal 21 Juni 2019 minangka filemé Pixar[5] sawisé Toy Story 4. Nanging, amarga keterlambatan ing filem Toy Story 4, Pixar ngganti tanggal rilisé Incridibles 2 kanthi resmi ing Amérikah Sarékat dadi tanggal 15 Juni 2018.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Bird, Brad, 1957- film director. Nelson, Craig T., voice actor. Hunter, Holly, 1958- voice actor. Jackson, Samuel L, voice actor., The Incredibles., OCLC 1080308270, dijupuk 2019-06-14 
  2. Datamonitor (Firm). Pixar Animation Studios. Datamonitor. ISBN 2010266371 Priksa gandra |isbn= (pitulung). OCLC 704870571. 
  3. Walt Disney Pictures. Disney Publishing Creative Development (Firm) (2000). Walt Disney Pictures presents Dinosaur. Penguin Books Australia. ISBN 0721487513. OCLC 156026390. 
  4. Asimov, Isaac, 1920-1992, author. I, robot. ISBN 9780008279554. OCLC 1065310648. 
  5. Holliday, Christopher (2018-06-01). The Computer-Animated Film. Edinburgh University Press. kk. 127–143. ISBN 9781474427883. 

Wacan liyane[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]