The Ides of March (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist.

The Ides of March nggih punika sesirah filem sandhiwara thriller saking Amérikah Sarékat taun 2011. Filem punika kaarahaken déning George Clooney. Ingkang ngayahi jejibahan minangka juru damel nggih punika George Clooney, Grant Heslov lan Brian Oliver. Skénario kaanggit déning George Clooney, Grant Heslov lan Beau Willimon, adhedhasar saking sandhiwara Farragut North pakaryanipun Beau Willimon. Tanggel jawab musik kapasrahaken dhumateng Alexandre Desplat, sinematografi dipuncakaken déning Phedon Papamichael. Wondéné juru besut kalampahaken déning Stephen Mirrone. Para juru paraga ingkang kadhapuk sami maragani antawisipun Ryan Gosling, George Clooney, Evan Rachel Wood, Philip Seymour Hoffman, Paul Giamatti, Marisa Tomei lan Jeffrey Wright.

Filem The Ides of March katepangaken kaping pisan nalika adicara Festival Film Venesia surya 31 Agustus 2011.[4] Lajeng dipunbabar kagem pamirsa Amérikah Sarékat ing surya 7 Oktober 2011.[5] Filem nampi pangalembana saking para juru kritik..

Paraga[besut | besut sumber]

  • Ryan Gosling minangka Stephen Meyers, manajer kampanye junior Mike
  • George Clooney minangka Mike Morris, Gubernur Pennsylvania dan calon presiden dari Partai Demokrat
  • Evan Rachel Wood minangka Molly Stearns, staf internal kampanye Mike dan kekasih Stephen
  • Philip Seymour Hoffman minangka Paul Zara, manajer kampanye Mike dan atasan Stephen
  • Paul Giamatti minangka Tom Duffy, manajer kampanye Ted
  • Marisa Tomei minangka Ida Horowicz, reporter The New York Times
  • Jeffrey Wright minangka Franklin Thompson, senator Partai Demokrat dari Carolina Utara
  • Jennifer Ehle minangka Cindy Morris, istri Mike dan ibu negara bagian Pennsylvania
  • Gregory Itzin minangka mantan Senator Jack Stearns, ayah Molly dan ketua Komite Nasional Demokrat
  • Michael Mantell minangka Ted Pullman, senator dari Arkansas dan lawan Mike dalam pemilihan presiden dari Partai Demokrat
  • Max Minghella minangka Ben Harpen, staf kampanye Mike

Pangalembana para juru kritik[besut | besut sumber]

Filem The Ides of March nampèni pangalembana saking para juru kritik. Adhedhasar Rotten Tomatoes, filem punika nggadhahi pandhemen dumugi 84%, saking 228 pangulasan, kanthi rata-rata 7,4/10.[6] Sawetawis miturut Metacritic, filem pikantuk biji 67 saking 100, adhedhasar saking pambijinipun 43 juru kritik.[7][8]

Box office[besut | besut sumber]

Filem The Ides of March kasil ngempalaken arta dumugi $40.962.534 saking pamirsa Amérika Lèr, lan $35.030.527 saking negari sanèsipun, kanthi gunggung $75.993.061, nglangkungi ardhana ingkang sampun medal kagem kabetahan pandamelan, nggih punika $12,5 yuta.[3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "The Ides of March (15)". E1 Films. British Board of Film Classification. September 12, 2011. Dijupuk September 12, 2011. 
  2. Kaufman, Amy (October 6, 2011). "Movie Projector: 'Real Steel' to crush 'Ides of March'". Los Angeles Times. Dijupuk October 7, 2011. 
  3. a b "The Ides of March (2011)". Box Office Mojo. Dijupuk May 15, 2012. 
  4. Vivarelli, Nick (June 22, 2011). "Venice confirms 'Ides' as opener". Variety (Reed Business Information). Diarsip saka asliné ing September 18, 2011. Dijupuk June 22, 2011. 
  5. McClintock, Pamela (March 3, 2011). "Sony Sets Release Date for George Clooney's 'The Ides of March'". The Hollywood Reporter (Prometheus Global Media). Diarsip saka asliné ing September 18, 2011. Dijupuk April 11, 2011. 
  6. "The Ides of March (2011)". Rotten Tomatoes. Dijupuk February 20, 2018. 
  7. "The Ides of March reviews". Metacritic. Dijupuk February 20, 2018. 
  8. "CinemaScore". cinemascore.com. 

Pranala njawi[besut | besut sumber]