The Florida Project

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
The Florida Project
250px
Poster film The Florida Project
Disutradarani Sean Baker
Diprodhuseri Sean Baker
Chris Bergoch
Kevin Chinoy
Andrew Duncan
Alex Saks
Francesca Silvestri
Shih-Ching Tsou
Diskénariyoni Sean Baker
Chris Bergoch
Dibintangi Brooklynn Prince
Bria Vinaite
Willem Dafoe
Valeria Cotto
Christopher Rivera
Caleb Landry Jones
Macon Blair
Dimusiki Lorne Balfe
Sinématografi Alexis Zabe
Dibesut déning Sean Baker
Perusahaan
prodhuksi
Cre Film
Freestyle Picture Company
Cinereach
June Pictures
Dibabar déning A24
Tanggal metu
  • Mèi 22, 2017 (2017-05-22) (Festival Film Cannes)
  • Oktober 6, 2017 (2017-10-06) (Amerika Serikat)
Suwéné
111 menit[1]
Nagara Amerika Serikat
Basa Bahasa Inggris
Rantaman $2 juta[2]
Kalarisan $11,303,040[3][4]

The Florida Project yaiku film drama kulawarga Amerika Serikat taun 2017 sing disutradarani dening Sean Baker lan digawe dening Sean Baker, Chris Bergoch, Kevin Chinoy, Andrew Duncan, Alex Saks, Francesca Silvestri lan Shih-Ching Tsou. Manuskrip iki ditulis dening Sean Baker lan Chris Bergoch.Juru paragane Pangeran Brooklynn, Bria Vinaite, Willem Dafoe, Valeria Cotto, Christopher Rivera, Kaleb Landry Jones lan Macon Blair.

Film The Florida Project wiwit tayang ing Festival Film Cannes tanggal 22 Mei 2017 [5][6] lan ditayangke ing Amerika Serikat tanggal 6 Oktober 2017.[7] Film iki ditampa kanthi ulasan apik saka juru kritik.

Paraga[besut | besut sumber]

  • Pangeran Brooklynn minangka Moonee, putri saka Halley
  • Bria Vinaite minangka Halley, ibune Moonee
  • Willem Dafoe minangka Bobby Hicks, bapak Jack lan manajer motel The Magic Castle
  • Valeria Cotto minangka Jancey
  • Christopher Rivera minangka Scooty
  • Kaleb Landry Jones minangka Jack Hicks, putra Bobby
  • Macon Blair minangka John, sawijining wisata
  • Josie Olivo minangka Lola Stacey
  • Edward "Punky" Pagan minangka bapak Dicky
  • Sandy Kane minangka Gloria
  • Sabina Friedman-Seitz minangka Sarah, ketua komunitas gereja

Tanggepane juru kritik[besut | besut sumber]

Film The Florida Project nampa ulasan apik saka juru kritik. Adhedhasar Tomat Rotten, film iki nduweni rating 96%, miturut 267 review, kanthi rating rata-rata 8.8 / 10.[8] Adhedhasar Metacritic, film iki pikantuk nilai 92 saking 100.[9]

Box office[besut | besut sumber]

Film Project Florida nampa $ 5,904,366 ing Amerika Utara lan $ 5.398.674 ing negara liya. Total pengkasilan sing ditampa dening film iki mencapai $ 11,303,040, ngluwihi anggaran produksi film iki yaiku $ 2 yuta.[4]

Ing bukaan akhir minggu, film iki entuk $ 157.553, ndadikake urutan 27 posisi ing box office.[3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "The Florida Project (15)". British Board of Film Classification. October 31, 2017. Dijupuk April 26, 2018. 
  2. O'Falt, Chris. "The Florida Project: How Sean Baker Almost Lost His Film Crew - IndieWire". www.indiewire.com. Dijupuk October 14, 2017. 
  3. a b "The Florida Project (2017)". Box Office Mojo. Dijupuk December 23, 2017. 
  4. a b "The Florida Project (2017)". The Numbers. Dijupuk December 23, 2017. 
  5. "Fortnight 2017: The 49th Directors' Fortnight Selection". Quinzaine des Réalisateurs. Dijupuk April 20, 2017. 
  6. Elsa Keslassy (April 19, 2016). "Cannes: Juliette Binoche-Gerard Depardieu Drama to Kick Off Directors Fortnight". Variety. Dijupuk April 20, 2017. 
  7. D'Alessandro, Anthony (June 12, 2017). "Cannes Directors’ Fortnight Title ‘The Florida Project’ Stakes Out October Date". Deadline.com. Dijupuk June 12, 2017. 
  8. "The Florida Project (2017)". Rotten Tomatoes. Dijupuk December 23, 2017. 
  9. "The Florida Project reviews". Metacritic. Dijupuk December 23, 2017. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]