The Equalizer (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
The Equalizer
The Equalizer poster.jpg
Theatrical release poster
Disutradarani Antoine Fuqua
Diprodhuseri Todd Black
Jason Blumenthal
Denzel Washington
Alex Siskin
Steve Tisch
Mace Neufeld
Tony Eldridge
Michael Sloan
Diskénariyoni Richard Wenk
Adhedhasar The Equalizer
déning Michael Sloan
Richard Lindheim
Dibintangi Denzel Washington
Marton Csokas
Chloë Grace Moretz
David Harbour
Bill Pullman
Melissa Leo
Dimusiki Harry Gregson-Williams
Sinématografi Mauro Fiore
Dibesut
déning
John Refoua
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar
déning
Columbia Pictures
Tanggal metu
  • Sèptèmber 7, 2014 (2014-09-07) (TIFF)
  • Sèptèmber 26, 2014 (2014-09-26) (United States)
Suwéné
132 minutes[1]
Nagara United States
Basa Inggris
Rantaman $55 million[2]
Kalarisan $192.3 million[2]

The Equalizer inggih punika filem thriller laga saking Amérika Sarékat ingkang kadamel taun 2014. Filem punika dipunsutradarani Antoine Fuqua, adhedhasar skénario anggitanipun Richard Wenk, dipunangkat saking sandhiwara seri televisi kanthi sesirah ingkang sami. Ingkang maragani filem punika antawisipun Denzel Washington, Marton Csokas, Chloë Grace Moretz, David Harbour, Bill Pullman, lan Melissa Leo.

Pandamelan filem punika kawiwitan ing wulan Juni 2013 ing sapérang panggènan ing Massachusetts. The Equalizer punika filem kapisan sayuk karyanipun Village Roadshow Pictures kaliyan Sony Pictures Entertainment awit Saving Silverman taun 2001. Filem punika, kaping pisan dipun-giyaraken ing pahargyan Toronto International Film Festival surya 7 September 2014, lan dipunbabar kagem sagung pamirsa sadonya ing surya 26 Sèptèmber 2014.

Sasampunipun kababar, The Equalizer nampi werni-werni pamanggih saking para pamirsa lan juru kritik, ingkang kathahipun sami ngalembana lumantar kaprigelan para juru paraganipun, suwantenipun, lan jagragipun. Kados ingkang kacathet déning box office, filem punika kasil ngempalaken arta langkung saking $192 yuta. Filem chandhakipun ugi sampun dipunwartosaken badhé dipundamel, ingkang dipunsengkuyung déning Denzel Washington malih minangka paraga utama.

Ingkang maragani[besut | besut sumber]

Latar wingking[besut | besut sumber]

Ing wulan Juni 2010 wonten pawartos bilih Russell Crowe kagungan gegayuhan badhé ndamel filem kanthi sesirah The Equalizer ingkang badhé dipunsutradarani Paul Haggis, lan disengkyung déning Crowe minangka juru paraga ingkang maragani Robert McCall.[3][4]

Ing wulan Désèmber 2011 kalaporaken ugi, Denzel Washington badhé maragani filem ingkang dipunangkat saking sandhiwara sèri televisi, dipunragati déning Sony Pictures Entertainment lan Escape Artists.[3][5] Antoine Fuqua kacathet badhé nyutradharani filem punika, jumbuh kaliyan pratélanipun ing surya 21 Maret 2013, nyawiji malih kaliyan Washington sasampunipun sayuk karya ing taun 2001 nalika nampi bebungah Piala Oscar ing filem Training Day.[6] Chloë Grace Moretz ugi dipunpratélakaken badhé dados paraga, ing surya 10 Mèi 2013.[7] Ing surya 31 Mèi 2013, Melissa Leo katetepaken minangka salah satunggalipun juru paraga. Leo sadèrèngipun sesaringan kaliyan Washington ing filem Flight, lan kaliyan Fuqua ing filem Olympus Has Fallen (2013).[8] Marton Csokas ugi katetepaken mlebet filem punika ing surya 17 Mèi.[9] Pandamelan filem punika kawiwitan ing wulan Juni 2013 ing Salisbury, Hamilton, Chelsea, Haverhill, lan Boston, Massachusetts.[10]

Surya 21 Juni 2013, Harry Gregson-Williams kadhapuk ngayahi jejibahan minangka juru musik pangiring kagem filem punikai.[11] Varèse Sarabande mbabar album musik pangiring The Equalizer ing surya 23 Sèptèmber 2014.[12] Ing surya 25 Agustus 2014, kapéntasaken lagu "Guts Over Fear", déning Eminem sesarengan Sia, ingkang kadamel déning Emile Haynie.[13] Lagu punika ugi saget kamirengaken ing sisih wingking filem.

Box office[besut | besut sumber]

The Equalizer kasil ngempalaken arta ngancik $101.5 yuta ing Amérika Lèr lan $90.8 yuta ing sapérang tlatah sadonya, lan gunggung arto ngancik $192.3 juta, sawatawis ragat ingkang sampun medal inggih punika $55 yuta.

Filem candhakan[besut | besut sumber]

Ing surya 24 Fèbruari 2014, pitung wulan sadèrèngipun pambabaran filem punika, dipunlaporaken bilih Sony Pictures lan Escape Artists sampun kagungan rancana badhé ndamel filem candhakipun, adhedhasar skénario anggitanipun Richard Wenk.[14][15][16] Pramula Oktober 2014, Fuqua ngendika ing salebetipun wawan rembag, bilih piyambakipun badhé maragani filem candhakan manawi para pamirsa lan Washington ngersakaken.[17] Ing surya 22 April 2015, satunggalipun filem candhakan sampun dipunpratélakaken, lan Washington badhé ngayahi minangka juru paraga utama.[18] Ing surya 11 Juni 2015, Sony netepaken 29 September 2017 minangka wanci pambabaran filem The Equalizer 2, sinaosa Fuqua dèrèng mratélakaken kasumadyan nyutradharani malih.[19] Surya 23 Sèptèmber 2016, Washington ngedalaken pratélan bilih piyambakipun sumadya ngayahi dados paraga utama.[20] Novèmber 2016, Sony ngaturi pirsa bilih filem candhakan dipunundur ing 14 Sèptèmber 2018, lan Fuqua sumadya nyengkuyung malih minangka sutradhara.[21]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ "THE EQUALIZER (15)". British Board of Film Classification. September 3, 2014. Dijupuk September 3, 2014. 
  2. ^ a b "The Equalizer (2014) - Box Office Mojo". September 26, 2014. Dijupuk January 13, 2014. 
  3. ^ a b Schaefer, Sandy (October 25, 2012). "Denzel Washington’s ‘Equalizer’ Secures Start Date; Lining Up Directors". Screen Rant.
  4. ^ "Russell Crowe Looking To Bring Back The Equalizer". The Film Stage. June 15, 2010. Dijupuk June 15, 2010. 
  5. ^ "Sony sets 'Equalizer' redo with Denzel Washington". Variety. December 13, 2011. Dijupuk December 13, 2011. 
  6. ^ Fleming, Mike. "Antoine Fuqua Eyes 'Training Day' Re-Team With Denzel Washington In 'The Equalizer'". Deadline.com. Dijupuk March 21, 2013. 
  7. ^ Fleming, Mike. "Chloe Moretz Getting Lead in 'Equalizer' Movie With Denzel Washington". Deadline.com. Dijupuk June 1, 2013. 
  8. ^ Fleming, Mike. "Melissa Leo Joining Denzel Washington In 'The Equalizer'". Deadline.com. Dijupuk June 1, 2013. 
  9. ^ "Marton Csokas to Play the Villain in The Equalizer". Comingsoon.net. Dijupuk 18 May 2013. 
  10. ^ "Filming Locations". IMDB. Dijupuk 15 June 2015. 
  11. ^ "Harry Gregson-Williams to Score ‘The Equalizer’". filmmusicreporter.com. June 21, 2013. Dijupuk September 27, 2014. 
  12. ^ "Varese Sarabande to Release Harry Gregson-Williams’ ‘The Equalizer’ Score". filmmusicreporter.com. July 31, 2014. Dijupuk September 27, 2014. 
  13. ^ "Hear Eminem and Sia's Triumphant New Duet 'Guts Over Fear'". Rolling stone. Dijupuk June 26, 2014. 
  14. ^ Sneider, Jeff (February 24, 2014). "Sequel to Denzel Washington Thriller ‘Equalizer’ Moves Forward as Sony Brings Back Writer Richard Wenk". thewrap.com. Dijupuk February 25, 2014. 
  15. ^ Chitwood, Adam (24 February 2014). "Sony Developing THE EQUALIZER 2 Following Positive Test Scores; Denzel Washington Expected to Return". Collider. 
  16. ^ "‘The Equalizer 2′ Moving Forward After Positive Test Screenings; Denzel Washington Expected To Return". Flicks and Bits. 24 February 2014. 
  17. ^ Lang, Brent (1 October 2014). "‘Equalizer’ Director Antoine Fuqua: ‘I Don’t Believe I Should Filter the Violence’". Variety. Dijupuk 5 October 2014. 
  18. ^ "‘Equalizer’ Getting Sequel". Variety. 22 April 2015. Dijupuk 23 April 2015. 
  19. ^ "THE EQUALIZER 2 Release Date Set for September 29, 2017". Collider. 11 June 2015. 
  20. ^ "Denzel Washington signs up to star in The Equalizer 2, the first sequel of his career". independent.co.uk. Dijupuk September 23, 2016. 
  21. ^ "The Equalizer 2 confirmed, release date shifts to 2018". denofgeek. Dijupuk 2016-12-20. 

Pranala njawi[besut | besut sumber]