The Doors (album)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

The Doors minangka album debut saka band rock American The Doors, direkam ing wulan Agustus 1966 lan dirilis ing wulan Januari 1967. Wiwitane album iki dirilis kanthi campuran stereo lan mono sing beda, lan kalebu single "Light My Fire", kanthi telung video musik sing beda, ditambah karo bagean sing ora diluncurake ing single kasebut, uga trek sing dawa "The End" kanthi bagean pelafalan . ngendikane Oedipal. The Doors sukses nganggo album iki sawise tampil wengi-wengi ing Whiskey a Go Go lan London Fog. Doors dadi peringkat nomer 42 ing dhaptar majalah Rolling Stone saka 500 album paling gedhe kabeh jaman. Album iki wis adol luwih saka 12,5 yuta kopi.[1]

Dhaptar trek[besut | besut sumber]

1. Break on Through (To the Other Side) – 2:25
2. Soul Kitchen – 3:30
3. The Crystal Ship – 2:30
4. Twentieth Century Fox – 2:30
5. Alabama Song (Whisky Bar) – 3:15
6. Light My Fire – 7:07
7. Back Door Man – 3:30
8. I Looked at You – 2:18
9. End of the Night – 2:49
10. Take It as It Comes – 2:13
11. The End – 11:44

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Rolling Stone Review". Rolling Stone Magazine, Parke Puterbaugh. April 8, 2003. Dibukak ing July 14, 2010.