The Dictator (filem 2012)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
The Dictator
215px
Poster teatrikal
Disutradarani Larry Charles
Diprodhuseri Sacha Baron Cohen
Alec Berg
Jeff Schaffer
David Mandel
Anthony Hines
Scott Rudin
Ditulis déning Sacha Baron Cohen
Alec Berg
Jeff Schaffer
David Mandel
Dibintangi Sacha Baron Cohen
Anna Faris
Ben Kingsley
Dimusiki Erran Baron Cohen
Sinématografi Lawrence Sher
Dibesut déning Greg Hayden
Eric Kissack
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déning Paramount Pictures
Tanggal metu
  • Mèi 16, 2012 (2012-05-16)
[1]
Suwéné
83 menit
99 menit (Unrated cut)
Nagara Amerika Serikat[2]
Basa Inggris
Arab
Ibrani
Rantaman $65 juta[3]
Kalarisan $177.547.352[3]

The Dictator nggih punika filem komedi saking Amérikah Sarékat taun 2012.[2] Filem punika kaarahaken déning Larry Charles. Skénario kagem filem punika kaanggit déning Sacha Baron Cohen, Alec Beng, Jeff Schaffer, lan David Mandel. Juru damel ingkang kajibah nggih punika Sacha Baron Cohen, Alec Berg, Jeff Schaffer, David Mandel, Anthony Hinnes, lan Scott Rudin. Wondéné ingkang tanggel jawab babagan musik nggih punika Erran Baron Cohen. Juru paraga ingkang kadhapuk ing filem punika antawisipun Sacha Baron Cohen minangka juru paraga utama, sesarengan kalian Anna Faris lan Ben Kingsley. The Dictator nyariyosaken babagan Laksamana Jenderal Aladeen, diktator Republik Wadiya ingkang pinarak wonten Amérikah Sarékat. Filem punika kababar ing surya 16 Mei 2012 déning Paramount Pictures. Kanthi rantaman $65 yuta, filem punika kasil ngempalaken arta dumugi $177,547,352.[4]

Pemeran[besut | besut sumber]

Musik[besut | besut sumber]

Musik wonten filem punika sedaya pakaryanipun Erran Baron Cohen. The Dictator - Music from the Motion Picture kababr ing surya 8 Mei 2012 déning Aladeen Records.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Kaufman, Amy (April 9, 2012). "The Dictator moves off Dark Shadows release date". Los Angeles Times. Diarsip saka asliné ing May 7, 2012. Dijupuk April 10, 2012. 
  2. a b Buchanan, Jason. "The Dictator". AllRovi. Dijupuk April 10, 2012. 
  3. a b "The Dictator". Box Office Mojo. Dijupuk August 1, 2012. 
  4. Admin. 2015. The Dictator. Kedai Putih.
  5. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng nytimes-lim
  6. a b c d "The Dictator (2012): Acting Credits". All Media Guide via The New York Times. 
  7. Sneider, Jeff (April 28, 2011). "Kingsley joins Baron Cohen's 'Dictator'". Variety. Diarsip saka asliné ing May 6, 2012. 

Pranala njawi[besut | besut sumber]