The Da Vinci Code (film)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
The Da Vinci Code (film)
Davinciprotests.JPG
Juru arah Ron Howard
Juru gawé Brian Grazer,
John Calley
Juru tulis Dan Brown (novel)
Akiva Goldsman (skenario)
Juru paraga Tom Hanks
Audrey Tautou
Ian McKellen
Alfred Molina
Jürgen Prochnow
Paul Bettany
Jean Reno
Juru musik Hans Zimmer
Sinématografi Salvatore Totino
Juru besut Daniel P. Hanley
Mike Hill
Juru dum Sony Pictures Entertainment,
Columbia Pictures
Suwé
149 minutes (theatrical cut)
174 minutes (extended version)
Nagara Amérika Sarékat
Rantaman US$125.000.000
Kalarisan $758,239,851

The Da Vinci Code inggih punika film saking novel The Da Vinci Code déning Dan Brown ingkang dipunrilis tanggal 19 Mei 2006, lan nate dipunputer tanggal 17 Mei ing Festival Film Cannes. Hak pendamelanipun film inggih punika $6.000.000 USD. Sutradaranipun inggih punika Ron Howard. Hans Zimmer dados penata musik kagem film punika.

Sutingipun film punika ing gereja sepuh abad pertengahan ing laladan Midlothian, Skotlandia. Kagem proses syuting film ingkang dipunadaptasi langsung saking novel best-seller internasional karya Dan Brown, Kapel Rosslyn ingkang wonten ing caketipun Edinburgh kapeksa dipuntutup kagem publik ingkang dangunipun 4 dinten.

Ing film punika, aktor Tom Hanks gadhahi peran dados Professor Robert Langdon. Lajeng Audrey Tautou, ingkang misuwur ing film AMELIE dados peran dekteftif Perancis, Sophie Neveu. Sutradara Ron Howard ingkang sukses damel film APOLLO 13 lan CINDERELLA MAN ingkang ngarahaken proses produksi film kontroversial punika.

Asma kapel Rosslyn ingkang dumugi ing abad 15 punika, kasebat ing novel 'Da Vinci Code' dados papan kagem nyimpen rahasia 'Holy Grail'. Lajeng kathah tiyang ingkang cacahipun kirang langkung 70 ewu dumugi wonten ngrika kagem ningali kados menapa rupa kapel sejarah punika.

Ing criyos novel punika Brown damel korelasi misteri pamejahan ing Paris kanthi kathah petunujuk saking lukisan Leonardo Da Vinci ingkang ngarahaken panyidikan ing paguyuban rahasia ingkang dipunwentuk kagem nglindungi katurunan saking Yesus Kristus lan Maria Magdalena.

Sinaosa pikantuk duka saking pihak Gereka Katolik lan kathah pakar sejarah, buku karangan Brown kasade ngantos 25 yuta kopi ing sadaya donya. Novel punika sampun dipunterjemahaken dados 44 basa.[1]

Perjamuan pungkasan déning Leonardo Da Vinci

Paraga[besut | besut sumber]

Pranala Njaba[besut | besut sumber]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ (id)www.kapanlagi.com(dipuntingali tanggal 19 Februari 2012)