The Bourne Ultimatum (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

The Bourne Ultimatum ya iku filem thriller saka Amèrikah-Jerman taun 2007 kang disutradarani Paul Greengrass filem iki dhedhasar saka novèl kang irah-irahané padha karo filemé anggitané Robert Ludlum.[1] Naskah filem iki ditulis déning Tony Gilroy, Scott Z. Burns lan George Nolfi lan dhedhasar saka carita novèl The Bourne Ultimatum déning Gilroy. The Bourne Ultimatum iku minangka filem angka 3 saka sèri filem Bourne, filem sadurungé ya iku The Bourne Identity (2002) lan The Bourne Supremacy (2004). filem angka 4, The Bourne Legacy, digebyakaké ing wulan Agustus taun 2012, tanpa anané Damon, lan filem angka 5 (sèkuèl langsung saka Ultimatum), Jason Bourne, bakal digebyakaké ing wulan Juli taun 2016.

Matt Damon mbalèni paraga minangka karakter Ludlum kang wis tèken, mantan tukang matèni CIA lan amnesiac psychogenic kang jenengé Jason Bourne.[2] Ing filem iki, dhèwèké mbacutaké anggèné nggolèk informasi babagan waktu kapungkur nailka dhèwèké isih mèlu dadi péranganing Operasi Treadstone lan dadi targèt saka program pepati kang mèmper.

The Bourne Ultimatum iku di produksi déning Universal Pictures lan digebyakaké ing tanggal 3 Agustus taun 2007, ing Amèrikah lor, filem iki nampa pikolèhan $69.3 yuta ing minggu kapisan saka waktu gebyagané, lan ing wektuiku, dadi filemé Damon kang paling akèh nampa pikolèhan karo dhèwèké minangka paraga mligi. Telung filem sadurungé wis nampa kasuksèsan komèrsial lan diakoni banget. Bourne Ultimatum menangi  telung nominasi ing 80th Academy Awards: Best Film Editing, Best Sound Mixing lan Best Sound Editing.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Kirschling, Gregory (April 17, 2007). "Movie Preview: The Bourne Ultimatum". Entertainment Weekly. 
  2. Bennett, Bruce (May 28, 2008). "Jason Bourne Takes His Case to MoMA". New York Sun. Dijupuk September 10, 2009.