The Blues Brothers (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

The Blues Brothers ya iku filem komedi musikal piala kang disutradarani John Landis.[1] Filem iki diparagani déning John Belushi lan Dan Aykroyd minangka "Joliet" Jake lan Elwood Blues, karakter ing filem iki dikembangaké saka skètsa musikal "The Blues Brothers"  kang ana ing anéka sèri NBC ing acara Saturday Night Live. Naskah filem iki ditulis déning Aykroyd lan Landis. Filem iki ngunggulaké rhythm and blues (R&B), soul, lan penyanyi blues jenengé James Brown, Cab Calloway, Aretha Franklin, Ray Charles, lan John Lee Hooker. Filem iki jupuk latar ana ing  Chicago, Illinois, lan sekitaré. Filem iki uga ngunggulaké penampilan pambiyantu non-musikal ya iku déning John Candy, Carrie Fisher, Charles Napier, lan Henry Gibson.

Prodhuksi[besut | besut sumber]

Prosès makarya filem[besut | besut sumber]

Panjupukan gambar mligi diwiwti ing wulan Juli taun 1979, karo budget filem kang isih ora dingertèni. Kanggo wulan kapisan, things ran smoothly on and off the set. Nalika Weiss ngerti yèn budget finalé iku $17.5 yuta, dhèwèké mènèhi lawakan, " tak pikir aku wis nggunakaké wis akèh"[2]

Lokasi[besut | besut sumber]

Akèh adegan filem kang jupuk gambar ana ing saubengé Chicago antarané wulan Juli lan Oktober taun 1979, kalebu Wauconda, Illinois, panggonan mobil tabrakan ing sisihé Route 12.[3] Digawe kanthi ékapraya karo Mayor Jane M. Byrne, iku dadèkaké kutha Chicago ing peta minangka ajang kanggo panggonan nggawé filem.[4] Kira-kira 200 filem kang jupuk latar ana ing kutha Chicago. "Chicago iku salah sijiné bintang ing  filem iki. kita nulis iku minangka upeti," Dan Aykroyd ngomong ing Chicago Sun-Times ing salah sijiné artikel kang katulis kanggo nandhani taun angka 25 gebyagan DVD filem iki.[5]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "The Blues Brothers". Turner Classic Movies. Dijupuk March 27, 2016. 
  2. Zeman, Ned (January 2013). "Soul Men: The Making of The Blues Brothers". Vanity Fair. Dijupuk December 18, 2012. 
  3. "Blues Brothers Central". The Blues Brothers: About The Movie. Dijupuk December 16, 2008. 
  4. Cecil Adams (October 15, 2009). "Were no movies made in Chicago while Richard J. Daley was mayor?". Straight Dope Chicago. Chicago Reader. Dijupuk October 30, 2009. 
  5. Newbart, Dave (June 20, 2005). "They 'were on a mission from God'". Chicago Sun-Times. Diarsip saka sing asli ing August 25, 2005. Dijupuk December 16, 2008.