Terunyan, Kintamani, Bangli

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Terunyan
Désa
Terunyan kapernah ing Kabupatèn Bangli
Terunyan
Terunyan
Terunyan kapernah ing Bali
Terunyan
Terunyan
Terunyan kapernah ing Indonésia
Terunyan
Terunyan
Koordhinat: 8°15′17″S 115°26′10″E / 8.25484°S 115.43616°E / -8.25484; 115.43616Koordhinat: 8°15′17″S 115°26′10″E / 8.25484°S 115.43616°E / -8.25484; 115.43616
Nagara Indonésia
ProvinsiBali
KabupatènBangli
KacamatanKintamani
Kodhe laladan
administrasi
51.06.04.2023

Terunyan iku désa ing Kacamatan Kintamani, Kabupatèn Bangli, Bali.[1] Trunyan inggih punika satunggaling papan ing Tlaga Batur, Kintamani. Papan punika wonten adat pasaréyan ingkang unik. Warga ingkang sampun tilar, kunarpanipun kasarèkaken wonten nginggilipun watu ageng ingkang gadhah legokan cacahipun pitu.

Kunarpa namung dipunpageri pring kang dipunanam. Nanging sasampunipun mapinten-pinten dinten sinaosa boten dipunbalsem, kunarnpa boten mambet.

Adat Dhusun Terunyan ngatur tata cara nguburaken mayit kanggé warganipun. Ing dhusun punika wonten tigang kuburan (sema) kanggé tigang jinis patèn ingkang bènten. Manawi salah satunggiling tiyang warga Terunyan tilar donya kanthi boten limrah utawi wajar, kunarpanipun lajeng dipuntutupi gombal warni pethak, dipunupacarani lajeng dipundèkèk ngandhap wit taru menyan ingkang ageng tanpa dipunkubur, ing satunggaling papan kanthi nama sema wayah.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. "Kode dan Data Wilayah Administrasi Pemerintahan (Permendagri No.56-2015)". www.kemendagri.go.id (ing basa Indonésia). Dijupuk 2017-10-31.