Tepas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Sugeng rawuh ing Wikipedia Jawa.png
Sugeng rawuh ing Wikipédia Jawa
bauwarna mardika basa Jawa

Gunggung artikel: 60.719


Artikel pethingan Wikipédia iku apa?
Montage Bordeaux.jpg

Bordeaux inggih punika salah satunggalipun kitha ingkang wonten ing Prancis. Bordeaux dipunsebat kitha plabuhan ingkang mapan ing kidul-kilèn Prancis. Bordeaux punika kutha krajanipun wewengkon administratif Aquitaine, lan mlebet Dhépartemèn Gironde. Kitha Bordeaux dados kitha paling ageng urutan kaping gangsal ing Prancis, sasampunipun Paris, Lyon, Marseille lan Lille. Taun 2007 Kitha Bordeaux dipunresmékaken minangka situs warisan donya UNESCO. Bordeaux misuwur minangka Kitha Anggur. Bordeaux sampun mrodhuksi anggur awit abad angka 8. Kitha punika dados panyelenggara adicara pamèran indhustri anggur Vinexpo. Bordeaux ugi dados kitha kanggé panalitén babagan militèr.

Bordeaux kalebet punjering sajarah nagara Prancis ingkang gadhah manéka warni wangunan kanthi arsitèktur ingkang saé, dipundamel ing jaman kapengker, ingkang ngantos kawitanipun abad kalih dasa taksih dipunjagi. Sasampunipun wangunan Kitha Paris, wangunan ing Kitha Bordeaux punika wangunan ingkang dipunreksa déning pamaréntah Prancis. Bordeaux dipunakeni gadhah jasa minangka punjering sajarah Prancis awit abad kalih welas. (Waca candhaké)

Wikipédia iku bauwarna utawa ènsiklopédhi kang kena dibesut, diturun, lan didum sapa baé kanthi mardika. Ing Wikipédia Jawa, nganti saiki ana wong 45.914 kang tau njajal awèh kawruh nganti karipta 60.719 artikel ing basa Jawa.


Gambar pethingan Dina iki kala kawuri

מכתש רמון - גלישת עננים (cropped).jpg
Fotografi méga tumurun menyang Kawah Ramon ing Ara-ara Nègèb, Israèl.


Proyèk liya