Tepas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Tepas yaiku pérangan wangunan kang mligi ing kraton. Tepas biyasané dianggo minangka papan ngantoré para pegawé kraton. Ing sajroné struktur organisasi kraton, tepas kapérang dadi sawatara dhivisi saperlu ngurusi administrasi lan kagiyatan kraton.[1][2]

Rujukan[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. Sudaryanto 2008, kk. 165-166.
  2. Indreswari 2016, k. 114.

Pratélan pustaka[besut | besut sumber]

  • Sudaryanto, Agus (2008). "Hak dan kewajiban abdi dalem dalam pemerintahan Kraton Yogyakarta". Mimbar Hukum. Yogyakarta: Fakultas Hukum, UGM. 20 (1). ISSN 2443-0994.CS1 maint: ref=harv (link)
  • Indreswari, Anna Galuh (2016). "Tepas Keprajuritan sebagai suatu wadah organisasi bagi prajurit Keraton Yogyakarta". Corak : Jurnal Seni Kriya. Yogyakarta: Fakultas Seni Rupa, ISI Yogyakarta. 5 (2). ISSN 2685-4708.CS1 maint: ref=harv (link)