Tentara Nasional Indonesia Angkatan Udara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Tentara Nasional Indonesia
Lambang TNI 2013.png

Kacabangan militer
Angkatan Darat TNI Angkatan Dharat
Angkatan Laut TNI Angkatan Laut
Angkatan Udara TNI Angkatan Udhara
Liyané
Lambang TNI 2013.png Sajarah TNI
Lambang TNI 2013.png Panglima TNI
Kapangkatan ing TNI
Angkatan Dharat Pangkat ing TNI-AD
Angkatan Laut Pangkat ing TNI-AL
Angkatan Udara Pangkat ing TNI-AU
Logo TNI-AU

Tentara Nasional Indonesia-Angkatan Udara (TNI-AU) iku bagéan saka Tentara Nasional Indonésia kang dipimpin déning Kepala Staf TNI Angkatan Udara, dicekak KSAU kang wektu iki diwengku déning Marsekal TNI Subandrio. TNI-AU duwèni loro komando operasi ya iku Komando Operasi Angkatan Udara I (Koops AU I) kang markasé dumununbg ing Halim Perdanakusumah, Jakarta lan Komando Operasi Angkatan Udara II (Koops AU II) kang markasé ing kutha Makassar.

Tugas TNI-AU[besut | besut sumber]

Miturut UU TNI pasal 10, Angkatan Udara duwé:

Pesawat Tempur[besut | besut sumber]

Su-30MK2 TNI-AU
F-16A TNI-AU
Pesawat Cacahé Operasional
Sukhoi Su27SK/Su30MK 16 16
Hawk Mk109/209 40 36
Hawk Mk53 16 8
F16A/B/C/D block 15 OCU/ Block 52 34 34
F5E/F 16 14
T-50 Golden Eagle 16 16
Embraer EMB 314 Super Tucano 16 16

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]