Tentara Nasional Indonésia Angkatan Laut

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Logo TNI-AL

TNI Angkatan Laut iku pérangan saka Tentara Nasional Indonesia sing tanggung jawab ngenani operasi laut, dipanggedhèni déning Kepala Staf TNI Angkatan Laut, sing wektu iki diwengku déning Laksamana Tedjo Edy Purdiyatno, SH. Kakuwatan TNI-AL wektu iki kapérang sajeroning 2 armada, Armada Kulon sing punjeré ing Tanjung Priok, Jakarta lan Armada Wétan sing punjeré ing Tanjung Pérak, Surabaya, sarta siji Komando Lintas Laut Militer (Kolinlamil). Saliyané iku uga mbawahi Korps Marinir. Sumber prajurit TNI AL didhidhik lan dilatih ing AAL lan Kobangdikal sarta Seskoal.

TNI-AL duwé Slogan Jalesveva Jaya Mahe.

Tentara Nasional Indonesia
Lambang TNI 2013.png

Kacabangan militer
Angkatan Darat TNI Angkatan Dharat
Angkatan Laut TNI Angkatan Laut
Angkatan Udara TNI Angkatan Udhara
Liyané
Lambang TNI 2013.png Sajarah TNI
Lambang TNI 2013.png Panglima TNI
Kapangkatan ing TNI
Angkatan Dharat Pangkat ing TNI-AD
Angkatan Laut Pangkat ing TNI-AL
Angkatan Udara Pangkat ing TNI-AU

Komando Pasukan Katak[besut | besut sumber]

Cithakan:Artikel Komando Pasukan Katak (dicekak Kopaska) iku wadyabala mirunggan saka TNI Angkatan Laut. Semboyan korps iki ya iku "Tan Hana Wighna Tan Sirna" sing maknané "ora ana rintangan sing ora bisa diatasi". Korps iki sacara resmi diadegaké tanggal 31 Maret 1962 déning Présidhèn Indonésia Soekarno kanggo mbantu sajeroning masalah Irian Jaya. Pasukan mirunggan iki sakbeneré wis ana wiwit taun 1954.

Detasemen Jala Mengkara[besut | besut sumber]

Cithakan:Artikel Detasemen Jala Mangkara (disingkat Denjaka) iku detasemen wadyabala mirunggan TNI Angkatan Laut. Denjaka iku satuan gabungan antara personel Kopaska lan Taifib Korps Marinir TNI-AL. Denjaka dibentuk miturut instruksi Panglima TNI marang Komandan Korps Marinir No Isn.01/P/IV/1984 tanggal 13 November 1984.

Korps Wanita Angkatan Laut[besut | besut sumber]

Cithakan:Artikel Korps Wanita Angkatan Laut (disingkat Kowal) minangka pérangan saka TNI Angkatan Laut, lan saben tanggal 5 Januari dipèngeti minangka Dina Dadi Kowal.

Pulisi Militer Angkatan Laut[besut | besut sumber]

Cithakan:Artikel

Pranala njaba[besut | besut sumber]