Tembung sanalika

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Tembung Sanalika)

Tembung sanalika iku tembung ing basa Jawa kanggo nggambaraké kahanan sing lumaku sanalika. Ing sawetara panggonan tembung iki kadhangkala didhisiki nganggo tembung mak. Tuladha: "ambruk mak brug", "dicandhak mak ceg", "geniné murub mak bel".

Conto tembung sanalika antara liya:

  • Ambles bles
  • Ambruk brug
  • Anjlog jleg
  • Bali cengkélak
  • Bayar jrèng
  • Buwang brung
  • Bukak byak
  • Candhak ceg
  • Dhodhok prok
  • Dudut ler
  • Emplok telep
  • Esok glogok
  • Gebug bleg
  • Géndhong nyeng
  • Gorèng srèng
  • Gulung klunthung
  • Gunting krès
  • Guyu ger
  • Iris krès
  • Idu cuh
  • Jegur (banyu) byur
  • Jèwèr wir
  • Jiwit cekit
  • Junjung kriyeng
  • Jupuk clemut
  • Kethok thel
  • Lunga klépat
  • Lungguh prok
  • Mabur bleber
  • Mamah kremus
  • Mambu breng
  • Mati seg
  • Mandheg greg
  • Méncok cok
  • Metu jedhul
  • Mingkem klakep
  • Mlebu bleng
  • Mlayu jranthal
  • Mumbul dhel
  • Murup bel
  • Nabok plek
  • Ngadeg nyat
  • Ngombé glenggeng, cleguk
  • Nyéngklak cémplo
  • Padhang byar
  • Pecah byar
  • Pedhot dhel
  • Peteng pet
  • Sabet bet
  • Saut ceg
  • Sigar byak
  • Sila ngetheker
  • Suduk crès
  • Sumet bel
  • Suwèk rekètèk
  • Talèni set
  • Tangi grégah
  • Tarik regedeg
  • Tiba brug
  • Tugel thel
  • Turu gléthak
  • Tutup kekep
  • Ulu legender
  • Uyup sruput
  • Wutah sok
  • Sawengi natas
  • Sedhih nglangut
  • Suwung brung
  • Sepi nyenyet, mamring
  • Siji thil
  • Sirna gempang
  • Sugih mblegedhu, mbrèwu
  • Suwé nglangut
  • Tangèh lamun
  • Tani utun
  • Teles kebes
  • Telu selu
  • Terang gumlintang, sumilak
  • Tumpes tapis
  • Turu kepati, nglepus
  • Udan nggrejèh, bres
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tembung_sanalika&oldid=885564"