Lempongan Ha Long

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Teluk Ha Long)
Jujug: pandhu arah, pados
Lempongan Ha Long

Lempongan Ha Long inggih punika dumunung ing propinsi Quang Ninh, Vietnam. Lempongan punika gadhahi ewonan karsts lan pulau-pulau alit wewatunan kapur kabthi ukuran lan bentuk ingkang benten. Lempongan punika gadhahi garis pasisir ingkang panjangipun 120 kilometer kanthi wiyar kirang langkung1.553 kilometer pesagi, inggih punika 1.969 pulau-pulau alit. Wonten pulau ingkang gadhahi guwa-guwa ingkang ageng, sanesipun punika wonten désa-désa nelayan.Ing Lempongan Ha Long ugi wonten danau ing lebet pulau-pulau watu kapur, tuladha, Pulau Dau Be ingkang gadhahi enem danau.[1]

Latar Lempongan Ha Long[sunting | besut sumber]

Lempongan Ha Long gadhahi panilaran ingkang endah sami kaliyan Hong Kong ing 70an. Wisatawan saged ningali kaendahan lempongan Ha Long kanthi nyewa bot kagem ningali 1,969 pulau sela kapur ingkang tasih alami lan boten wonten pancemaran industri.

Lempongan Ha Long piyambak dipundadosaken warisan donya déning Unesco ing Mesyuarat Jawatankuasa Warisan Donyo ingkang kaping 18 ing Thailand tanggal 17 Desember 1994.[2]

Cathetan Suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ (id)www.new7wonders.com(diputingali tanggal 2 Oktober 2011)
  2. ^ (id)indo.dongtravel.com(dipuntingali tanggal 2 Oktober 2011)