Lempongan Hạ Long

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Teluk Ha Long)
Sana Warisan Donya UNESCO
Lempongan Hạ Long
Janeng ing Pratélan Warisan Donya
Halong ensemble (colour corrected).jpg
Jinis Alam
Wewaton vii, viii
Rujukan 672
Tlatah UNESCO Asia-Pasifik
Sujarah prasasti
Prasasti 1994 (Sési Ka-18)
Èkstènsi 2000
Lempongan Hạ Long kapernah ing Viètnam
Lempongan Hạ Long
Sana Lempongan Hạ Long ing Viètnam.

Lempongan Ha Long inggih punika dumunung ing propinsi Quang Ninh, Vietnam. Lempongan punika gadhahi ewonan karsts lan pulau-pulau alit wewatunan kapur kabthi ukuran lan wujud ingkang benten. Lempongan punika gadhahi garis pasisir ingkang panjangipun 120 kilometer kanthi wiyar kirang langkung1.553 kilometer pesagi, inggih punika 1.969 pulau-pulau alit. Wonten pulau ingkang gadhahi guwa-guwa ingkang ageng, sanesipun punika wonten désa-désa nelayan.Ing Lempongan Ha Long ugi wonten danau ing lebet pulau-pulau watu kapur, tuladha, Pulau Dau Be ingkang gadhahi enem danau.[1]

Latar Lempongan Ha Long[besut | besut sumber]

Lempongan Ha Long gadhahi panilaran ingkang endah sami kaliyan Hong Kong ing 70an. Wisatawan saged ningali kaendahan lempongan Ha Long kanthi nyewa bot kagem ningali 1,969 pulau sela kapur ingkang tasih alami lan boten wonten pancemaran industri.

Lempongan Ha Long piyambak dipundadosaken warisan donya déning Unesco ing Mesyuarat Jawatankuasa Warisan Donyo ingkang kaping 18 ing Thailand tanggal 17 Desember 1994.[2]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ (id)www.new7wonders.com(diputingali tanggal 2 Oktober 2011)
  2. ^ (id)indo.dongtravel.com(dipuntingali tanggal 2 Oktober 2011)

Koordhinat: 20°54′N 107°12′E / 20.900°N 107.200°E / 20.900; 107.200