Tej

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
tej
Tej
ET Amhara asv2018-02 img077 Lake Tana at Bahir Dar.jpg
A berele glass containing unfiltered myes
JenisHoney wine
Negara asalEthiopia
WarnaYellow
BahanHoney, water, gesho

Tej (saka basa Amharic ጠጅ, pocapan [ˈTʼədʒ] ) yaiku anggur madu, kaya mead, sing diseduh lan dikonsumsi ing Ethiopia lan Eritrea . Kandungan alkohol umume antara 7 nganti 11%. [1] Biasane diproses ing omah lan kasusun saka telung bahan utama; madu, banyu lan semak belukar obat diarani Rhamnus prinoides [ gesho ]. [2] Tej uga kasedhiya kanthi komersial kanggo tuku kanthi macem-macem jinis. Umume digunakake sajrone acara sosial kayata festival utawa pesta pernikahan, lan acara religius kaya Taun Anyar Ethiopia [ Enkutatash ]. Akibate, tej dadi bagean penting ing masarakat lan budaya Ethiopia lan dianggep minangka omben-omben nasional Ethiopia. [3]

Diarani myes ( ሜሰ ) ing Tigrinya, lan daadhi ing Oromo . Ing Ethiopia, Tej asring krasan utawa dadi ing Tej omahé, lan asring dadi ing flask -like picer utawa botol, disebut berele a. [4] [5] Minuman sing beda, berz, yaiku banyu madu Ethiopia.

[6]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Fekadu, Abebaw (2007). "The status of alcohol and drug abuse in Ethiopia: past, present and future" (PDF). African Journal of Drug and Alcohol Studies. 6: 39–53.
  2. Dhyani, Anurag (2019). "Ethnobotanical knowledge and socioeconomic potential of honey wine in the Horn of Africa". Indian Journal of Traditional Knowledge. 18: 299–303.
  3. McGovern, Patrick E. (2009). Uncorking the Past : the Quest for Wine, Beer, and Other Alcoholic Beverages. Berkeley: University of California Press. ISBN 978-0-520-94468-8. OCLC 536166648.
  4. Ilan Ben Zion, Tasting the Highs and Lows of Ethiopian Honey Wine, VICE (November 30, 2015).
  5. Ferron Salniker, Enat, Oakland’s Producer of Ethiopian Honey Wine, SF Weekly (September 9, 2015).
  6. Harold G. Marcus, The Life and Times of Menelik II: Ethiopia, 1844-1913 (Red Sea Press, 1995), p. 223.