Ted (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ted
Gambar:Ted poster.jpg
Poster rilis teatrikal dengan tanggal rilis asli
Disutradarani Seth MacFarlane
Diprodhuseri Scott Stuber
Seth MacFarlane
John Jacobs
Jason Clark
Diskénariyoni Seth MacFarlane
Alec Sulkin
Wellesley Wild
Carita déning Seth MacFarlane
Dibintangi Mark Wahlberg
Mila Kunis
Seth MacFarlane
Joel McHale
Giovanni Ribisi
Dinaratori Patrick Stewart
Dimusiki Walter Murphy
Sinématografi Michael Barrett
Dibesut déning Jeff Freeman
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déning Universal Pictures
Tanggal metu
  • Juni 29, 2012 (2012-06-29)
Suwéné
106 menit[1]
Nagara Amerika Serikat
Basa Inggris
Rantaman $50 juta
Kalarisan $549,368,315

Ted (ditulis minangka ted ) yaiku film komedi taun 2012 ing Amerika, kang disutradarai dening Seth MacFarlane . Juru paragane yaiku MacFarlane, Alec Sulkin lan Wellesley Wild saka crita MacFarlane. lan uga di paraganipun dening Mark Wahlberg, Mila Kunis, lan MacFarlane, karo Joel McHale lan Giovanni Ribisi minangka aktor pendukung. Film kasebut nyritakake crita saka John Bennett, wong enom saka Boston sing nalika isih cilik ngutus pangarep-arep yen kanca teddy bear Ted bakal teka urip

Film iki debut dening MacFarlane, [2] digawe dening Media Rights Capital lan ditayangke dening Universal Pictures . Film iki dirilis ing tanggal 29 Juni, 2012, lan umume nampa ulasan apik , kang ndadekake film iku film kang ngasilake nomer 12 ing taun 2012, ing film berating R, lan komedi berating R asli kanthi keuntungan paling dhuwur ing kabeh wektu. [3] [4] [5] Film kasebut uga nominasi kanggo bebungah Academy Award kanggo Best Original Song .

Sekuel sing judulna Ted 2 diumumake bakal dirilis ing 26 Juni 2015 dening Universal Studios.

Juru Paraga[besut | besut sumber]

  • Mark Wahlberg minangka John Bennett.
    • Colton Shires minangka remaja John Bennett.
    • Bretton Manley minangka nom-noman John Bennett.
  • Mila Kunis minangka Lori Collins, pacare John.
  • Joel McHale minangka Rex, bos lan Lori stalker.
  • Giovanni Ribisi minangka Donny, Ted's stalker.
  • Aedin Mincks minangka Robert, putra Donny.
  • Patrick Warburton minangka Guy, rekan kerja John.
  • Laura Vandervoort minangka Tanya, rekan kerja John.
  • Matt Walsh minangka Thomas, bos Yohanes.
  • Jessica Barth minangka Tami-Lynn, pacar lan kanca-kanca Ted.
  • Bill Smitrovich minangka Frank Stevens, bos Ted.
  • Alex Borstein minangka ibuné Yohanes.
  • Ralph Garman minangka bapakn John.
  • Jessica Stroup minangka Tracy, rekan kerja Lori.
  • Sam J. Jones minangka awakmu dhewe.
  • Ryan Reynolds ( ora disebutake ) minangka Jared, pacar Guy.
  • Norah Jones minangka awakmu dhewe.
  • Tom Skerritt minangka awakmu dhewe.
  • Mike Henry minangka penyiar berita Kidul.
  • Robert Wu minangka Quan Ming / Ming the Merciless .
  • Ted Danson ( ora kasebut ) minangka sampeyan dhewe.

Panyulih swara[besut | besut sumber]

  • Seth MacFarlane minangka Ted , teddy bear lan kanca John, sing ngucap kanthi aksen Boston sing kuat . [6]
    • Zane Cowans minangka swara saka Ted enom.
    • Tara Strong ( ora disebutake ) minangka Ted nalika ngucapake "I Love You".
  • Patrick Stewart minangka Narrator.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "TED (15)". Universal Studios. Badan Klasifikasi Film Britania. 22 Juni 2012. Dijupuk 29 Mei 2014.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  2. Fleming, Mike (25 Oktober 2010). "Mark Wahlberg back in Buddy Comedy Mode". Deadline.com. Dijupuk 30 Juni 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  3. 'Ted' passes 'The Hangover' as the highest grossing original R-rated comedy of all time Entertainment Weekly
  4. Movies. "'Ted' Talks Way to Box-Office Record for Original R-Rated Comedy". Thewrap.com. Dijupuk 26 Februari 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  5. "Around-the-World Roundup: 'Taken 2' Crushes Predecessor, 'Ted' Sets New Record". Boxofficemojo.com. 16 Oktober 2012. Dijupuk 26 Februari 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  6. Why 'Ted' sounds so similar to 'Family Guy's' Peter Griffin Los Angeles Times "As I was coming up with the voice for Ted, I kept trying to veer away. I finally said, 'He's a Boston guy, and this is me doing a Boston accent."

Pranala njaba[besut | besut sumber]