Tarzan (juru banyol)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
{{{Name}}}
Biodata

Tarzan utawi Tarsan (lair ing Kepanjen, Kabupatèn Malang, Jawi Wétan, 24 April 1945; umur 74 taun) ingkang gadhah asma asli Toto Muryadi, inggih punika salah satunggalipun pelawak saking Indonesia ingkang misuwur minangka anggota grup lawak Srimulat.[1] Jeneng panggung Tarzan dipuntampi rikala piyambakipun suksès maragani tokoh Tarzan ing suatu pertunjukan, yang seterusnya dipakai sampai sekarang.

Latar wingking[besut | besut sumber]

Tarzan lair ing Kepanjen, Kabupatèn Malang, Jawi Wétan, tanggal 24 April 1945. Kados déné pelawak sanèsipun wonten ing Srimulat, Tarzan miwiti kiprahipun wonten panggung tradhisional ludruk. Tarzan mlebet wonten grup lawak Lokakarya taun 1967, sadèrèngipun ndhèrèk wonten Srimulat wonten ing wulan Mèi 1979.

Kanthi perawakan ingkang kagolong inggil (180 cm), Tarzan ing panggung Srimulat adanipun maragani minangka tiyang saking kalangan inggil kados ta majikan, punggawa; utawi wadya (jendral). Wonten adiacara Kethoprak Humor ingkang kasiaraken stasiun RCTI, piyambakipun maragani minangka ratu, ingkang tansah maringi wejangan-wejangan cinampuran kaliyan guyonan.

Kajawi wonten ing panggung Srimulat, Tarzan naté kacathet maragani sakpérangan film biyoskup antawisipun Untung Ada Saya, Mencari Untung, Godain Kita sarta Kamulah Satu-Satunya. Tarzan ugi naté kadhapuk maragani pariwara kanggé télévisi. Paraga film lan sinétron Tora Sudiro lan pelawak Tukul Arwana mratélakaken bilih Tarzan punika dados idholanipun.[2][3]

Ing jawi kancah kesenian, Tarzan ugi gadhah warung iwan a la belantara'. Bokmenawi jalaran namanipun Tarzan mboten tebih kaliyan alas, menu ingkang kacawisaken temtu wonten sesambetanipun kaliyan alas.[4]

Pakaryan[besut | besut sumber]

Filem[besut | besut sumber]

Taun Sesirah Minangka Katrangan
1982 Untung Ada Saya
1983 Gepeng Mencari Untung Tarsan
1987 Akibat Terlalu Bebas
1989 Godain Kita Dong Paman
1989 Pertarungan di Goa Siluman
1990 Ikut-ikutan
1991 Barang Titipan
1992 Tiga dalam Satu
1992 Kanan Kiri OK IV Judhul sanès: Plin Plan
1993 Mumpung Ada Kesempatan
2007 3 Hari untuk Selamanya
2007 Kamulah Satu-satunya
2007 Perempuan Punya Cerita Bapak Reno Segmen Cerita Jakarta
2008 Gara-gara Bola Ayahnya Heru
2008 Otomatis Romantis Joko
2008 Indonesiaku Film cekak
2008 XL: Extra Large
2009 Wakil Rakyat Wibowo
2010 Istri Bo'ongan Pak Kusno
2011 Tendangan dari Langit Pak Susilo
2013 Satu Hati Sejuta Cinta
2013 Finding Srimulat Tarzan
2013 Make Money Pak Yadi
2015 Komedi Moderen Gokil Pak Goen
2016 Jagoan Instan Komandan pulisi
2016 Blusukan Jakarta Pak RT
2016 Warkop DKI Reborn: Jangkrik Boss! Part 1 Pak Selamet
2017 Pertaruhan Pak Haji
2017 The Guys Pak Jeremy

Sinétron[besut | besut sumber]

Pariwara[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. KorscekNews: Toto Muryadi Tarzan-Sulistina, Cinta Kilat, Nikah Superkilat, kapundhut 7 Mèi 2017
  2. Pikiran Rakyat: Tarzan, kapundhut 7 Mèi 2017
  3. Tabloid Apakabar: Belajar dari Sukses Tukul, kapundhut 7 Juni 2007
  4. Kapan lagi: Tarsan Buka Usaha Ikan Ala Belantara, kapundhut 12 November 2007

Pranala njawi[besut | besut sumber]