Tari Yospan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Jogèd Yospan =[besut | besut sumber]

Yospan jogèd punika jinis jogèd Contemporary sing nggambaraké asosiasi utawa paseduluran kanggo mudha Biak Noemfoor.[1] Jogèd punika muncul ing 1960 kang mengko dadi péranganing senam keséhatan fisik (SKJ) ing sapérangan pertalan pamaréntah.[2] Yospan punika wangun akronim saka tembung 'Yosim Pancar'.[3]

Asli[besut | besut sumber]

Ukulele1

Yospan jogèd punika jogèd gabung loro jogèd rakyat Papua punika Yosim lan Pancar.[2] Jogèd Yosim asalé saka wewengkon teluk Sairei (Serul, Waropen).[4] Motion jogèd iku padha poleneis (jogèd European asal), nanging ing jogèd Yosim seneng kebebasan kanggo nyebut obahan lan prigel gumantung jogèd obahan.[4] jogèd Deconvolution Nalika teka saka wewengkon béda, ya iku wewengkon Biak lan Manokwari Noemfoor.[2] jogèd iki luwih kaku amarga obahan kanggo irama tifa, kathryn, gitar lan ing [4].

Gerakane[besut | besut sumber]

COLLECTIE TROPENMUSEUM Enkelvellige bekervormige trom TMnr 18-18

Gerakane jogèd inspirasi nalika pesawat wiwit landing gembong jet sak Biak 1960 sak konflik antarané Karajan Walanda déning Pamaréntah Indonésia.[1] Ing wektu iku, akèh warplanes russian-digawe MiG-mimpin juru anggegana Indonésia mabur liwat langit saka Biak sabenere ing Frans Kaisiepo Airport nalika Performing obahe aerobatics[4] jogèd Motion iki obahan dhasar saka hasrat, dinamis, lan menarik.[3] obahan wis rampung déning lumampah lan dancing watara ing bunder diiringi musisi sing sang Nurwègen asal.[5] ing obahan iki kondhang ing jogèd iki ngirimaken gas, gale-gale, Jef, telung Hoes, ngilangke lan ing.[3]

Kegiatan[besut | besut sumber]

Amarga jogèd dikenal minangka Asosiasi banjur Jogèd Yospan asring ditindakaké ing resepsi tamu.[6] Kajaba iku, jogèd uga asring ana ing Papua adat acara kaya ta Ningkahan lan Monumen Dina Nasional lan Budaya Festival.[1][3],[2][4]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c pranala,teks tambahan
  2. ^ a b c d pranala,teks tambahan
  3. ^ a b c d pranala,teks tambahan
  4. ^ a b c d e pranala,teks tambahan
  5. ^ pranala, teks tambahan
  6. ^ pranala,teks tambahan