Tari Beskalan Putri Malangan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Jogèd Beskalan Putri iki asliné saka Malang. Jogèd iki wiwit diweruhi watara taun 1930an, nalika asal ukarané saka "Bakalan". Penandhaké biyèn wong lanang kang diarupaaké kaya wong wadon.

Jogèd iki egol-egolé padha karo Jogèd Ngremo, nanging luwih alus, lan klambiné uga luwih ngwadoni.

Ciri-ciriné ya iku:

  • Nganggo sanggul lan cundhuk menthul kaya penari Gambyong
  • Nganggo kemben lan ilat-ilatan karo kalung kang dadi pemanisé.
  • Nganggo clana modhèl Topèng Malangan
  • Nganggo kaos kaki putih karo gongseng
  • Nganggo sampur kang disampiraké ing pundhak.

Jogèd iki fungsiné uga padha, ya iku dadi pambukaning seni Ludruk, mligi ing Malang. Nanging saiki ya dadi jogèd panyambut tamu kanggo wong-wong manca kang sowan ning Malang.

Pranala njaba[besut | besut sumber]