Tarékat Qodiriyah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Syekh Abdul Qadir Jaelani pendiri Tarékat Qodiriyah

Tarékat Qodiriyah (Arab: القادريه‎‎, Pèrsi: قادریه‎‎, ugi saged dipunsebat Qadri, Qadriya, Kadri, Elkadri, Elkadry, Aladray, Alkadrie, Adray, Kadray, Qadiri,"Quadri" utawi Qadri), inggih menika satunggaling tarékat sufi ingkang dipungulawenthah déning ulama Syeikh Muhyidin Abu Muhammad Abdul Qodir Jaelani Al Baghdadi QS (1077-1166) utawi misuwur kanthi asma Syekh Abdul Qadir Jaelani ingkang asalipun saking Gilan. Ajaran utawi piwulang ing tarékat menika gumantung sanget kaliyan kepatuhan nindakaken amalan dhasar-dhasar agami Islam. Tarékat kasebat, ingkang gadhah pang utawi cabang ingkang kathah, kasebar ing saindhenging donya, utaminipun ing donya ingkang nganggé basa Arab, lan ugi kasebar ing negara Turki, Indonésia, Afghanistan, India, Bangladesh, Pakistan, Balkan, Rusia, Palestina, Israel, China,[1] lan Afrika Wétan lan kilèn.[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Gladney, Dru. "Muslim Tombs and Ethnic Folklore: Charters for Hui Identity"[pranala mati permanèn] Journal of Asian Studies, August 1987, Vol. 46 (3): 495-532; pp. 48-49 in the PDF file.
  2. Abun-Nasr, Jamil M. "The Special Sufi Paths (Taqiras)". Muslim Communities of Grace: The Sufi Brotherhoods in Islamic Religious Life. New York: Columbia UP, 2007. 86–96.