Tantu Panggelaran

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Tantu Panggelaran iku kitab cekak kanthi langgam prosa sing medhar carita prakara ciptaning manungsa ing Pulo Jawa lan samubarang paugeran sing kudu diugemi. Tantu Panggelaran ditulis ing basa Jawa tengahan ing jaman Majapahit. Suntingan naskah wis kababar déning Dr. Th. Pigeaud ing taun 1924.