Menyang kontèn

Tang Xianhu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Tang Xianhu
Katerangan pribadi
Nagara Tiongkok
Lair (1942-03-13) Maret 13, 1942 (umur 82)
Bukit Kemuning, Lampung, Hindia Walanda
Papan padunungFuzhou, Fujian, Tiongkok
Pènsiyun1979

Tang Xianhu, Thing "The Thing" Hian Houw, Tong Sin Fu (Tradisional: 湯仙虎; Pinyin: Tāng Xiānhǔ), utawa Fuad Nurhadi[1] (lair ing Bukit Kemuning, Lampung, Hindia Walanda, 13 Maret 1942; umur 82 taun) yaiku pelatih lan pemain bulu tangkis Tionghoa-Indonesia sing saiki netep ing Tiongkok.

Nalika ing Indonesia, ia dadi pelatih Timnas bulutangkis Indonesia ing Pelatnas Cipayung ing taun 1986. Ia entuk medhali emas Olimpiade Barcelona 1992, Atlanta 1996, Piala Thomas 1994-2002, lan Piala Uber 1994-1996. Ing 1998, ia pindhah menyang Tiongkok amargi permohonan status warga nagara Indonesia-ne ditulak. Ing Tiongkok, Tong miwiti dadi pelatih tim bulu tangkis Provinsi Fujian lan banjur kuwi dadi pelatih tim bulu tangkis nasional Tiongkok.[2]

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]