Taman Nasional Banff

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Taman Nasional Banff
Spesies ing Banff

Taman Nasional Banff inggih punika taman nasional ingkang paling sepuh ing Kanada, lan gadhahi bentang alam ingkang paling endah. Taman Nasional Banff dados ingkang no 1 paling sae ing Kanada amargi pikantuk parlindungan federal. 2.564 mil persegi pagunungan ingkang dramatis, gletser, danau lan kali moraine ingkang dhuwur dipundadosaken salah satunggalipun papan paling endah ing donya.[1]

Fauna Taman Nasional Banff[besut | besut sumber]

Manuk inggih punika salah satunggalipun fauna ing Taman nasional Banff. Sanesipun punika wonten fauna-auna ingkang tasih liar. Langkung saking 260 spesies peksi wonten Taman Nasional Banff. Musim semi lan wiwit musim panas inggih punika musim paling produktif. Wekdal paling sae kagem Birding inggih punika wekdal antawisipun jam saderengipun srengenge ketingal ngantos jam 9 utawi 10 enjang. Kathah sanget ing Bow Valley. Laladan Banff Townsite, Guwa lan Basin rawa, lan Danau Vermilion sedaya punika minangka laladan Birding produktif. Laladan Banff Townsite inggih punika laladan pemukiman sepuh ing lereng Gunung Tunnel, Kali Bow hulu saking Jembatan Kali Bow, lan laladan ing kandang kuda ing ngandhap Guwa Avenue. Laladan pemukimanipun wonten pinus cemara ingkang kathah, sepuh lan wit poplar lan karangan hias.[2]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ (en)www.frommers.com(dipuntingali tanggal 3 Oktober 2011)
  2. ^ (en)www.pc.gc.ca(dipuntingali tanggal 3 Oktober 2011)