Taman Nasional Banff

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Taman Nasional Banff
Spesies ing Banff

Taman Nasional Banff inggih punika taman nasional ingkang paling sepuh ing Kanada, lan gadhah bentang alam ingkang paling éndah. Taman Nasional Banff dados ingkang no 1 paling saé ing Kanada amargi pikantuk parlindungan fédheral. 2.564 mil persegi pagunungan ingkang dramatis, gletser, tlaga lan kali moraine ingkang dhuwur dipundadosaken salah satunggalipun papan paling éndah ing donya.[1]

Fauna Taman Nasional Banff[besut | besut sumber]

Manuk inggih punika salah satunggalipun fauna ing Taman nasional Banff. Sanèsipun punika wonten fauna-auna ingkang taksih alasan. Langkung saking 260 spésies peksi wonten Taman Nasional Banff. Musim semi lan wiwit musim panas inggih punika musim paling produktif. Wekdal paling saé kagem Birding inggih punika wekdal antawisipun jam sadèrèngipun srengéngé katingal ngantos jam 9 utawi 10 enjang. Kathah sanget ing Bow Valley. Laladan Banff Townsite, Guwa lan Basin rawa, lan Danau Vermilion sedaya punika minangka laladan Birding produktif. Laladan Banff Townsite inggih punika laladan pemukiman sepuh ing pèrèng Gunung Tunnel, Kali Bow hulu saking Kreteg Kali Bow, lan laladan ing kandang jaran ing ngandhap Guwa Avenue. Laladan pemukimanipun wonten pinus cemara ingkang kathah, sepuh lan wit poplar lan karangan hias.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ www.frommers.com(dipuntingali tanggal 3 Oktober 2011)
  2. ^ www.pc.gc.ca(dipuntingali tanggal 3 Oktober 2011)