Tokyu Corporation

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Tōkyō Kyūkō)
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Tokyu Corporation
Jeneng asli
東急株式会社
Jeneng romanisasi
Tōkyū kabushiki-gaisha
Jejuluk kawitan
東京急行電鉄株式会社
Tōkyō Kyūkō Dentetsu KK (1 Mei 1942-1 Sep 2019)
Publik K.K.
Kadagangaké minangka
IndhustriKonglomerat
Dipurwani
  • Musashi Electric Railway
  • Meguro-Kamata Electric Railway
Sing yasaKeita Goto
Kantor gedhé5-6 Nanpeidaicho, Shibuya-ku, Tokyo, Jepang
Tlatah lumadi
Tokyo lan Kanagawa.
Wong kunci
President-Director Chairperson Representative Director
Kiyobumi Kamijo Toshiaki Koshimura
LadènanSepur
Sing darbéDai-ichi Life (5.55%)
BabonTokyu Group
Sana jaringanwww.tokyu.co.jp

Tokyu Corporation (東急株式会社 Tōkyū kabushiki-gaisha?, kontraksi saka lan sadurunge (行電鉄株式会社 kyō Kyūkō Dentetsu kabushiki gaisha?, "Tokyo Express Electric Railway Share Company") nganti 2 September 2019) yaiku perusahaan induk keiretsu (Konglomerat) multinasional Jepang sing dununge ing Shibuya, Tokyo. Operasi utamane yaiku Tokyu Railway Company, Ltd.[1] (東急電鉄株式会社 Tōkyū Dentetsu kabushiki gaisha?), anak perusahaan sing ngoperasikake sepur ing Tokyo Raya.

Jalur[besut | besut sumber]

Peta jalur Tokyu
Jalur Simbol Rute Dawa (km) Stasiun Dibukak Kacepetan maksimal (km/h)
Jalur Tōyoko TY ShibuyaYokohama 24.2 21 1926 110
Jalur Meguro MG MeguroHiyoshi 11.9 13 1923 110
Jalur Den-en-toshi DT ShibuyaChūō-Rinkan 31.5 27 1907 110
Jalur Ōimachi OM ŌimachiMizonokuchi 10.4 15 1927 85
Jalur Ikegami IK GotandaKamata 10.9 15 1922 80
Jalur Setagaya SG Sangen-JayaShimo-Takaido 5.0 10 1925 40
Jalur Tamagawa TM KamataTamagawa 5.6 7 2000 80
Total (7 jalur) 99.5 96

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Company Profile|Company Outline|Tokyu Railways". 東急電鉄. Dibukak ing 2020-05-22.

Pranala njaba[besut | besut sumber]