Túrós csusza

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Túrós csusza
Túróstészta.jpg
Panggonan asalHungary
Woworan pokokNoodles or pasta, curd cheese
Buku masakan: Túrós csusza  Médhia: Túrós csusza

Csusza Túrós punika olahan tradisional Hungarian gurih curd keju mie panganan kang digawé karo cilik ngarep-digawe mie utawa pasta .[1]

Biasane, mi sing digunakake kanggo sajian iki digawe saka glepung lan endhog, dicampur dadi adonan, lan dirobong nganggo rajangan cilik sing ora rata banjur digodhog ing banyu. Spaghetti, fusilli utawa busur macaroni endhog gedhe uga bisa digunakake tinimbang mie sing digawe ing omah.

Mie dimasak ing banyu uyah banjur dicampur, dicampur karo mentega, keju sing remuk ( biasane digawe saka susu sapi utawa wedhus), dirajang, digoreng, daging babi sing renyah, diiseni krim asem Honggari ( tejföl ) lan asin uyah. Campuran banjur dipanaskan ing oven sawetara menit sadurunge disajikake.

  1. www.budapesthotels.com. "Food in Hungary". Budapesthotels.com. Diarsip saka sing asli ing 2008-12-08. Dibukak ing 2008-11-21.