Susuhunan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Potret susuhunan saking Surakarta.

Susuhunan inggih punika sesebatan kanggé raja Mataram sasampunipun Sultan Agung, lan panerusipun raja Surakarta.

Kinten-kinten tembung "susuhunan" asalipun saking tembung "suhun", ingkang ing basa Jawi gadhah teges "ngajèni". "Susuhunan" ugi dipunsebat "Sunan". Gelar "Sunan" dipunanggé ugi kanggé pemimpin agami Islam lan raja Islam (ing Giri Kedaton), ing bab punika sami kaliyan sesebatan "Sultan".

Pratélan Susuhunan Surakarta[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Pirsanen ugi[besut | besut sumber]

Kasultanan Mataram