Susu beras

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Rice milk, unsweetened
Rice milk.jpg
Ajiné nutrisi saben 100 g (3.5 oz)
Ènergi195 kJ (47 kkal)
9.2 g
Gula5.3 g
Serat panganan0.3 g
1.0 g
0.3 g
Vitamin
Tiamin (B1)
(3%)
0.03 mg
Riboflavin (B2)
(1%)
0.014 mg
Niasin (B3)
(3%)
0.4 mg
Asem pantotènik (B5)
(3%)
0.15 mg
Vitamin B6
(3%)
0.04 mg
Folat (B9)
(1%)
2 μg
Vitamin B12
(26%)
0.63 μg
Vitamin C
(0%)
0 mg
Vitamin D
(7%)
1 μg
Vitamin É
(3%)
0.47 mg
Vitamin K
(0%)
0.2 μg
Mineral
Kalsium
(12%)
118 mg
Wesi
(2%)
0.2 mg
Magnésium
(3%)
11 mg
Mangan
(13%)
0.28 mg
Fosforus
(8%)
56 mg
Potasium
(1%)
27 mg
Sodhium
(3%)
39 mg
Sèng
(1%)
0.13 mg
Komponèn liyané
Banyu89.3 g

Persèntase sadarma pangira-ira sarana pamrayoga ing AS tumrap wong diwasa.
Sumber: Sasana Dhata Gizi USDA

Susu pari minangka susu tanduran sing digawe saka beras . Susu beras Commercial biasane diprodhuksi nggunakake beras coklat lan sirup beras coklat, lan bisa legi nggunakake gula utawa gula gantosipun, lan roso dening úa umum, kayata vanilla . [1] Umume dikuatake karo protein lan mikronutrien, kayata vitamin B12, kalsium, zat besi, utawa vitamin D. [2]

Dibandhingake karo susu sapi, susu pari ngemot karbohidrat luwih akeh (9% vs 5%), nanging ora ngemot kalsium utawa protein sing signifikan, lan ora ana kolesterol utawa laktosa . [3] [4] Merk komersial susu mung asring dikuatake karo vitamin lan mineral, kalebu kalsium, vitamin B 12, vitamin B 3, lan zat besi . [5] Nduwe indeks glikemik 86 dibandhingake 37 kanggo susu skim lan 39 kanggo susu sakabehane. [6]

Susu beras paling ora alergen ing antarane susu tanduran, [7] lan bisa dikonsumsi dening wong sing ora sabar laktosa, alergi marang kedelai utawa susu . Iki uga digunakake minangka sulih susu dening vegan .


[8]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Meagan Bridges (1 January 2018). "Moo-ove over, cow's milk: The rise of plant-based dairy alternatives" (PDF). Practical Gastroenterology, University of Virginia Medical School. Dibukak tanggal 30 January 2020.
  2. Sarika Nava (1 November 2019). "What is rice milk? How is it different from other forms of milk?". NDTV Food. Dibukak tanggal 30 January 2020.
  3. "Beverages, rice milk, unsweetened", United States Department of Agriculture, Agricultural Research Service.
  4. "Milk, whole, 3.25% milkfat, with added vitamin D", United States Department of Agriculture, Agricultural Research Service.
  5. Meagan Bridges (1 January 2018). "Moo-ove over, cow's milk: The rise of plant-based dairy alternatives" (PDF). Practical Gastroenterology, University of Virginia Medical School. Dibukak tanggal 30 January 2020.
  6. Atkinson, Fiona S.; Foster-Powell, Kaye; Brand-Miller, Jennie C. (2008-12-01). "International Tables of Glycemic Index and Glycemic Load Values: 2008". Diabetes Care (ing basa Inggris). 31 (12): 2281–2283. doi:10.2337/dc08-1239. ISSN 0149-5992. PMC 2584181. PMID 18835944.
  7. Meagan Bridges (1 January 2018). "Moo-ove over, cow's milk: The rise of plant-based dairy alternatives" (PDF). Practical Gastroenterology, University of Virginia Medical School. Dibukak tanggal 30 January 2020.
  8. Guibourg, Clara; Briggs, Helen (2019-02-22). "Which vegan milks are best for the planet?". BBC News: Science and Environment (ing basa Inggris). Dibukak tanggal 2019-09-04.