Suster Keramas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Suster Keramas
Suster-keramas.jpg
Juru arah Helfi Kardit
Juru gawé Ody Mulya Hidayat
Juru tulis Abbe Ac
Juru paraga Herfiza Novianti
Rin Sakuragi
Rizky Mocil
Zidni Adam
Shinta Bachir
Juru musik Joseph S. Djafar
Sinématografi Nofi SY Kardit
Juru besut Aziz Natandra
Juru dum Maxima Pictures
Tanggal babar
31 Desember 2009
Suwé
82 menit
Nagara Indonesia
Basa Indonesia

Suster Keramas ya iku film horor komedi diwasa Indonesia kang diprodhuksi déning Maxima Pictures lan didhistribusikake deining Maleo Pictures. Film iki disutradarai déning Helfi Kardit lan dibintangi déning Herfiza Novianti minangka Kayla, Shinta Bachir minangka Jeng Dollie lan Rin Sakuragi minangka Mitchiko. Film iki digawe ing laladan Puncak, Bogor.

Film nyritakake wisatawan Jepang (Rin Sakuragi) kang goleki sedulure kang kerjane dadi suster ing Indonesia. Misakake, sedulure iku jebul wis seda. Liyane iku, ana telung kekancan ya iku Kayla, Barry lan Ariel kang diganggu setane saka sedulure wisatawan iku.[1]

Suster Keramas dirilis ing Indonesia tanggal 31 Desember 2009. Tiket film Suster Keramas wis kadol luwih saka 800.000 tiket,[2] Padhahal wektu iku film-fil liyane angel banget ngadol tiket nganti tekan 300.000 tiket.[3] Nanging film iki ngundang kontroversi amarga dianggep mung ngumbar awake wong wadon thok.

Paraga[besut | besut sumber]

Crita[besut | besut sumber]

Kayla (Herfiza Novianti) ya iku mahasiswi kang kepingin nginep ing villa bareng kancane loro, Barry (Rizky Mocil) lan Ariel (Zidni Adam) kanggo gawe tugas kuliah. Rencana iku ora bisa kelakon kanthi maksimal amarga tingkahe Barry lan Ariel kang seneng film porno lan tumindake kang kesed lan konyol. Nanging wiwit ing villa iku, Kayla kerep ngalami kedadeyan kang aneh. Dhèwèké nganggep kabèh iku salah siji akibat saka sedane wong tuwane.

Liyane iku Barry lan Ariel lunga blanja lan niyat bali, dhèwèké ketemu karo wong wadon kewarganagaraan Jepang kang jenenge Mitchiko (Rin Sakuragi) kang lunga ing Indonesia karo Mang Odong (Yadi Sembako) minangka kanca ing dalanan. Mitchiko teka ing Indonesia kanggo aweh barang saka bapake, Tuan Tanaka kang seda pirang-pirang minggu kepungkur, marang suster kang jenenge Karmila. Karmila ya iku suster kang tau ngrawat Tanaka ing Indonesia, lan barang iku mungkin minangka ungkapan matur nuwun.

Mitchiko gawe Barry, Ariel, lan Odong kedanan. Nganti nglamunake Mitchiko. Nalika esuk, Kayla kang lagi dhewekan kenalan karo penghuni villa sebelah, Jeng Dollie (Shinta Bachir) lan Roy Konak (Alex Abbad), pasangan ekshibisionis kang ngundang Kayla lan kanca-kancane ing ulang tahun Roy. Sawise dijelasake déning Ariel babagan kiprah suami-istri iku ing donya pornografi, Kayla celathu yèn dhèwèké mung seneng nginceng ding omah, kanthi bukti anting bunder kang ora dingerteni sapa sing duwé. Ariel mbalikake snting iku marang suami-istri iku lan minangka hadhiah, Ariel diéntukake dadi dubber film porno Jepang ing basa Jawa. Ing panggonan liya, Barry bisa oleh alamat Suster Karmila saka puskesmas. Nanging, pendhudhuk lokal ing kana kayane ora kepingin ngandhani informasi babagan Suster Karmila.

Wengine, Barry, Odong, lan Mitchiko tekan ing villa kang kefoto ing foto kang digawa Mitchiko. Barry ngenteni ing jaba, liyane mlebu ing jero. Ing jero, dhèwèké ketemu Suster Karmila lan ing jaba, Barry éntuk info saka pendhudhuk lokal yèn kabèh penghuni villa iku wis mati. Mula sawise ketemu setan, kabèh mlayu saka villa iku. Sesuke, Kayla golek informasi ing Internet babagan Suster Keramas. Banjur, Barry lan Mitchiko ketemu suster kang nryitakake nasib Karmila. Karmila biyene wis nulungi Tanaka saka kecelakaan lan ing pungkasane Tanaka tresna marang Karmila. Nalika kekarone berhubungan badan, ana bocah cilik kang ngerti lan carita marang warga ing sakupenge villa. Sawise iku, Tanaka diusir lan Karmila ilang tekan saiki.

Ing sela-sela carita iku, suster carita yèn penguni villa sebelah Tanaka kang dadi bocah cilik iku jebule Roy Konak. Sabaline saka omahe suster, Mitchiko nangis amarga Karmila wis mati. Dhèwèké ndeloki isi kothak kang diwenehi déning Tanaka kang isine warisan aset-aset Tanaka marang Karmila. Ing villa Roy Konak, Jeng Dollie kang nembe ngerti jenenge Suster Keramas ska Barry, nguni jenenge Suster Keramas kaping telu, kang dilarang. Mula Jeng Dollie mati dipateni Suster Karmila. Banjur, Roy Konak kang nemokake bojone mati nyesel nalika dhèwèké nalika isih cilik carita marang warga tumindake Tanaka lan Karmila. Roy akhire mati.

Ing villa, sawise Kayla ngundang jenenge Suster Keramas kaping telu, suster iku ora nyerang, nanging malah nyikep. Sawise pirang-pirang kilatan adegan, jebul asil hubungan Karmila lan Tanaka ya iku Kayla. Banjur, sadurunge Karmila ilang (sajane dioyak massa amarga nglakoni mesum), Keyla dilairake lan Karmila nyelehake ing salah siji villa. Kebetulan, villa iku duwéke bapak lan ibu angkate Kayla. Nalika sadar amarga digugah Odong lan Mitchiko, Kayla nyikep mbakyune, Mitchiko. Film rampungan kanthi Barry lan Ariel kang nemoni Jeng Dollie kang jarene nggantekake Suster Keramas, amarga uripe suster iku wis tentrem.

Sensor[besut | besut sumber]

Lembaga Sensor Film (LSF), nalika nyensor film iki, ora ngajak perwakilan saka Majelis Ulama Indonesia (MUI), kanthi alesan yèn film Suster Keramas dudu film agama.[4] MUI sempet aweh sinyal bakalan narik perwakilan saka LSF amarga ana pirang-pirang film kang dianggep porno bisa lulus sensor, lan MUI nyontohake film Suster Keramas. Kanggo nyeleksi penonton, dilakokake pameriksaan kartu tanda penduduk (KTP) kanggo penonton film Suster Keramas ing bioskop jaringan 21 lan XXI.[5] Penonton kudu nguduhake KTP kang mbuktikake yèn umure wis ing dhuwur 17 taun.

Tanggepan[besut | besut sumber]

Tiket film Suster Keramas kadol nganti luwih saka 800.000 lembar. Nanging, film iki dikritik amarga mung ngeksploitasi adegan vulgar, kaya kang diandharake déning mahasiswa saka aktivis Forum Silaturahmi Lembaga Dakwah Kampus Bandung Raya sajroning aksi protese tanggal 8 Januari 2010. Mahasiswa iku ngandharake yèn film Suster Keramas mung ngeksploitasi awake wong wadon, lan mudhunake harkat wong wadon. Produser film iki Ody Mulya Hidayat ngandharake yèn tudhuhan iku salah persepsi, lan ngandharake yèn dhèwèké mung aweh hiburan thok.

Kontroversi[besut | besut sumber]

Sadurunge, Maxima Production ngupaya ngundang bintang porno Jepang Maria Ozawa kanggo main film ing Indonesia, nanging ditentang déning ormas Islam kayadene Front Pembela Islam.[6] Pihak Maxima ngandharake yèn dhèwèké wis kadhung teken kontrak karo manajemen Miyabi, mula dhèwèké njupuk pemeran liyane, ya iku Rin Sakuragi.[7]

Kanthi tekane bintang porno Rin Sakuragi, film iki nimbulake kontroversi. Mahasiswa saka Forum Silaturahmi Lembaga Dakwah Kampus Bandung Raya nglakoni demonstrasi ing dina Jumat, 8 Januari 2010, amarga nganggep film iku kebak adegan vulgar lan ora ndhidhik.[8]

Massa saka Himpunan Mahasiswa Keperawatan Sulawesi nglakoni unjuk rasa ing Makassar, njaluk pencabutan izin edar film iki.[9] Menteri Pemberdayaan Perempuan dan Perlindungan Anak Linda Amalia Sari nganggep film iki porno.[10] Majelis Ulama Indonesia (MUI) ing Samarinda, Kalimantan Wetan, njaluk supaya film iki dilarang.[11] Majelis ing Palembang wis ngetokake fatwa yèn film iki haram. MUI pusat ndhukung pilihan iku, nanging ora ngetokake fatwa kanggo film iki.

Cathetan Sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ (id)Suster Keramas, kaakses 2 Agustus 2011
  2. ^ (id)Mengapa Film Komedi Horor Kian Menjamur?. VivaNews (kaundhuh tanggal 2 Agustus 2011
  3. ^ (id)www.thejakartaglobe.com Sex and Gore Sell at the Indonesian Box Office (kaundhuh tanggal 2 Agustus 2011)
  4. ^ (id)celebrity.okezone.com Wakil MUI Tak Dilibatkan dalam Sensor Suster Keramas (kaundhuh tanggal 2 Agustus 2011)
  5. ^ (id)entertainment.kompas.com Penonton "Suster Keramas" Wajib Tunjukkan KTP (kaundhuh tanggal 2 Agustus 2011)
  6. ^ (id)celebrity.okezone.com Tak Ada Miyabi, Rin Sakuragi Pun Jadi (kaundhuh tanggal 2 Agustus 2011)
  7. ^ (id)www.kapanlagi.com Suster Keramas, Pencarian Saudara Yang Hilang (kaundhuh tanggal 2 Agustus 2011)
  8. ^ (id)metrotvnews.com Film Suster Keramas kembali Menuai Protes (kaundhuh tanggal 2 Agustus 2011)
  9. ^ oase.kompas.com Mahasiswa Perawat Tolak Film "Suster Keramas" (kaundhuh tanggal 2 Agustus 2011)
  10. ^ www.waspada.co.id Menteri Perempuan nilai 'Suster Keramas' berbau porno (kaundhuh tanggal 2 Agustus 2011)
  11. ^ (id)entertainment.kompas.com Film "Suster Keramas" Dicekal MUI (kaundhuh tanggal 2 Agustus 2011)

Pranala luar[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Suster_Keramas&oldid=1082968"