Suryopranoto, R.M

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Raden Mas Suryopranoto ya iku tokoh perobahan nasional kang duwé peran mbangun perobahan kabangsan.[1] Suryopranoto dipunlairake ing Ngayogyakarta taun 1871.[1] Surud ing Cimahi, Jawa Kulon, 15 Oktober 1959; disarekake ing Rachmat Jati, Kotagede, Ngayogyakarta.[1]

Aktivitas lan Perobahan[besut | besut sumber]

Budi Utomo
Adhi Dharma
Sarekat Islam
Aksi Mogok
Selisih karo Kelompok Semaun

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b c Budiawan (2006). Anak Bangsawan Bertukar Jalan. Yogyakarta: LKiS. ISBN 979-25-5256-4 Priksa gandra |isbn= (pitulung).