Surat Perjalanan Laksana Paspor

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Surat Pêrjalanan Laksana Paspor, disingkat SPLP, yaiku salah sawijine dhokumèn pêrjalanan kanggo mlêbu utawa mêtu saka wilayah Indonesia sing diterbitake dêning pamarentah Republik Indonesia.[1][2] Surat sing mung bisa diênggo sêpisan iki ditêrbitake kanggo warga nêgara Indonesia lan warga nêgara asing.[3]

Surat iki minangka pêngganti paspor dhuwèke warga nêgara Indonesia sing ilang, rusak, dicabut, utawa kêdaluwarsa.[4][5] Surat iki uga bisa kanggo ngulihake warga nêgara Indonesia saka nêgara liya lan warga nêgara asing saka Indonesia sing bêrmasalah utawa mlêbu wêwêngkon nêgara kanthi cara ilègal.[3][6]

Jinis[besut | besut sumber]

Surat Pêrjalanan Laksana Paspor kapêrang dadi têlu,[2] yaiku:

  1. Surat Pêrjalanan Laksana Paspor kanggo warga nêgara Indonesia;
  2. Surat Pêrjalanan Laksana Paspor kanggo warga nêgara asing; lan
  3. Surat pêrjalanan lintas batas utawa pas lintas batas.

Rèfêrènsi[besut | besut sumber]

  1. "Undang-Undang Nomor 6 Tahun 2011 tentang Keimigrasian". Dibukak ing 31 Desember 2019. Check date values in: |accessdate= (pitulung)
  2. a b "Surat Perjalanan Lintas Batas Bagi Penduduk di Perbatasan Negara". HukumOnline.com. Dibukak ing 31 Desember 2019. Check date values in: |accessdate= (pitulung)
  3. a b "FAQ Surat Perjalanan Laksana Paspor (SPLP)". Kementerian Hukum dan Hak Asasi Manusia. Dibukak ing 31 Desember 2019. Check date values in: |accessdate= (pitulung)
  4. "Surat Perjalanan Laksana Paspor (SPLP)". KBRI Kuala Lumpur. Dibukak ing 31 Desember 2019. Check date values in: |accessdate= (pitulung)
  5. "SPLP (Surat Perjalanan Laksana Paspor)". KBRI Muscat. Dibukak ing 31 Desember 2019. Check date values in: |accessdate= (pitulung)
  6. "Surat Perjalanan Laksana Paspor untuk WNI". Direktorat Jenderal Imigrasi, Kementerian Hukum dan Hak Asasi Manusia. Dibukak ing 31 Desember 2019. Check date values in: |accessdate= (pitulung)