Surat Kopi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Surat Kopi
PanganggitJoko Pinurbo
Pametha-
Juru samak-
BasaIndonésia Indonésia
GènrePuisi
PangecapanMotion Publishing
Kala babar
2014
Kaca74
ISBN978-602-70054-2-6

Surat Kopi (Serat Kopi) inggih punika buku kempalan geguritan anggitanipun sastrawan Joko Pinurbo ingkang kaserat nalika taun 2011 dumugi taun 2014. Buku ingkang kandelipun pitung dasa sekawan kaca, punika kababar déning Motion Publishing ing taun 2014 kanthi nomer ISBN 978-602-70054-2-6. Surat Kopi nglantaraken Joko Pinurbo nampèni bebungah Kusala Sastra Khatulistiwa (KSK), taun 2015 ing kategori Geguritan, sesarengan Dorothea Rosa Herliany kanthi pakaryanipun Isinga: Roman Papua ing kategori Prosa.[1][2][3] Sadèrèngipun pakaryan punika, taun 2005, Joko Pinurba ugi nampèni bebungah saking KSK, katnhi buku kempalan geguritanipun, Kekasihku, ing kategori Geguritan.

Latar wingking[besut | besut sumber]

“Masih ada sisa hujan pada cangkirmu
Masih ada sisa malam pada matamu
Masih ada sisa aku pada kantukmu"
—Joko Pinurbo

Kados déné geguritan anggitanipun Joko Pinurbo ingkang sadèrèngipun, buku kempalan geguritan Surat Kopi kaanggit kanthi napa wontenipun, limrah kémawon. Piyambakipun mundhut tembung-tembung ingkang saèstu gampil dipunmangertosi déning para pamaos. Nanging awit saking kaprigelanipun, Joko kasil nyuguhaken geguritan-geguritan ingkang tuhu éndah.

Deleng ugi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Good Reads Surat Kopi, dipundhut 2 Fèbruari 2017
  2. Langgam Senja Resensi buku Surat Kopi-Joko Pinurbo, dipundhut 2 Fèbruari 2017
  3. Kusala Sastra Khatulistiwa Daftar Pemenang KSK, dipundhut 2 Fèbruari 2017