Sun Lutang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Sun Lu Tang taun 1915

Sun Lutang ya iku ahli bela diri aliran dalam neijia lan penulis saka Cina.[1] Jeneng asline ya iku Sun Fuquan.[1] Dhèwèké nguwasani jurus Taijiquan, Xingyiquan lan Baguazhang.[1]

Dhèwèké lair saka kulawarga mlarat ing taun 1861.[2] Dhèwèké wiwit nyinaoni Xingyiquan ing taun 1882 saka Guo Yunshen.[1] Dhèwèké banjur nyinaoni Baguazhang saka Chen Tinghua ing taun 1891.[1] Taun 1911 dhèwèké ketemu karo master Taijiquan Hao Weichen kang lagi nandhang lara.[1][2] Sun Lutang nyelok dhokter lan ngopeni master mau nganti mari.[2] Nalika iku Sun Lu Tang umuré 50 taun.[1] Pungkasane Hao Weichen ngucapake matur nuwun kanthi ngajarake jurus Taijiquan aliran Wu Yu-xiang.[2] Ing taun 1912, Sun Lutang wiwit nyipta Taijiquan aliran Sun.[2] Minangka penulis, dhèwèké kerep gawé buku ngenani jurus-jurus ngèlmu bela diri aliran dalam kang wis pelajari.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g Xingyiquan, Valley Spirit Taijiquan. Diundhuh tanggal 31 Mèi 2010.
  2. ^ a b c d e f A brief biography of Sun Lutang, Sun Taijiquan. Diundhuh tanggal 31 Mèi 2010.