Sun Lutang

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Sun Lu Tang taun 1915

Sun Lutang ya iku ahli bela diri aliran dalam neijia lan penulis saka Cina.[1] Jeneng asline ya iku Sun Fuquan.[1] Dheweke nguasai jurus Taijiquan, Xingyiquan lan Baguazhang.[1]

Dheweke lair saka kulawarga mlarat ing taun 1861.[2] Dheweke mulai nyinaoni Xingyiquan ing taun 1882 saka Guo Yunshen.[1] Dheweke banjur nyinaoni Baguazhang saka Chen Tinghua ing taun 1891.[1] Taun 1911 dheweke ketemu karo master Taijiquan Hao Weichen kang lagi nandhang lara.[1][2] Sun Lutang nyelok dhokter lan ngopeni master mau nganti mari.[2] Nalika iku Sun Lu Tang umure 50 tahun.[1] Pungkasane Hao Weichen ngucapake matur nuwun kanthi ngajarake jurus Taijiquan aliran Wu Yu-xiang.[2] Ing taun 1912, Sun Lutang mulai nyiptakake Taijiquan aliran Sun.[2] Minangka penulis, dheweke kerep gawé buku ngenani jurus-jurus ilmu bela diri aliran dalam kang wis pelajari.[2]

Cathetan suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g (en)Xingyiquan, Valley Spirit Taijiquan. Diundhuh tanggal 31 Mei 2010.
  2. ^ a b c d e f (en)A brief biography of Sun Lutang, Sun Taijiquan. Diundhuh tanggal 31 Mei 2010.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sun_Lutang&oldid=998413"