Sun Lutang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sun Lu Tang taun 1915

Sun Lutang ya iku ahli bela diri aliran dalam neijia lan penulis saka Cina.[1] Jeneng asline ya iku Sun Fuquan.[1] Dhèwèké nguasai jurus Taijiquan, Xingyiquan lan Baguazhang.[1]

Dhèwèké lair saka kulawarga mlarat ing taun 1861.[2] Dhèwèké wiwit nyinaoni Xingyiquan ing taun 1882 saka Guo Yunshen.[1] Dhèwèké banjur nyinaoni Baguazhang saka Chen Tinghua ing taun 1891.[1] Taun 1911 dhèwèké ketemu karo master Taijiquan Hao Weichen kang lagi nandhang lara.[1][2] Sun Lutang nyelok dhokter lan ngopeni master mau nganti mari.[2] Nalika iku Sun Lu Tang umuré 50 taun.[1] Pungkasane Hao Weichen ngucapake matur nuwun kanthi ngajarake jurus Taijiquan aliran Wu Yu-xiang.[2] Ing taun 1912, Sun Lutang wiwit nyipta Taijiquan aliran Sun.[2] Minangka penulis, dhèwèké kerep gawé buku ngenani jurus-jurus ngèlmu bela diri aliran dalam kang wis pelajari.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g Xingyiquan, Valley Spirit Taijiquan. Diundhuh tanggal 31 Mèi 2010.
  2. ^ a b c d e f A brief biography of Sun Lutang, Sun Taijiquan. Diundhuh tanggal 31 Mèi 2010.