Suku Lematang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Suku Lematang
Gunggung cacah jiwa
-
Tlatah mawa cacah jiwa akèh
Basa
Indonesia, Lematang
Agama
Islam

Sukuwangsa Lematang yaiku sukuwangsa sing mayoritas pendhudhuk sing ana ing pinggir Kali Lematang lan dhaerah sakiwatengene, wiwit saka Kabupaten Lahat menyang Kabupaten Muara Enim.[1] Ing Kabupaten Lahat, dheweke manggon ing wilayah Pulau Pinang, Lahat, lan Merapi. Ing Kabupaten Muara Enim, dheweke manggon ing wilayah Muara Enim, Gunung Megang lan Tebat Agung. Ing papan Wong Lematang manggon udakara 25-100 meter saka ndhuwur segara. Carabasa Lematang padha karo carabasa Enim.

Nyebar[besut | besut sumber]

Sukuwangsa iki manggon ing laladan Lematang sing ana ing antarane Kabupaten Muara Enim lan Kabupaten Lahat, laladan iki uga diwatesi karo laladan Kikim lan Enim. Suku iki uga manggon wilayah ing kali Lematang ing sakiwatengene kutha Muara Enim lan Kota Prabumulih.[2]

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. Setiawan, Samhis (2019-08-15). "Suku Lematang – Sejarah, Kehidupan, Bahasa, Sosial, Agama, Kebutuhan, Kepercayaan". GuruPendidikan.Com (ing basa Indonesia). Dibukak ing 2019-11-26.
  2. Okezone (2017-03-14). "Yuk Kenali Suku-Suku di Sumatera Selatan Part-2 : Okezone Lifestyle". lifestyle.okezone.com (ing basa Indonesia). Dibukak ing 2019-11-26.