Suku Lematang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Suku Lematang
Gunggung cacah jiwa
-
Tlatah mawa cacah jiwa akèh
Basa
Indonesia, Lematang
Agama
Islam

Suku Lematang yaiku suku sing mayoritas pendhudhuk sing ana ing pinggir Kali Lematang lan dhaerah sekitare, wiwit saka Kabupaten Lahat menyang Kabupaten Muara Enim.[1] Ing Kabupaten Lahat, dheweke manggon ing wilayah Pulau Pinang, Lahat, lan Merapi. Ing Kabupaten Muara Enim, dheweke manggon ing wilayah Muara Enim, Gunung Megang lan Tebat Agung. Ing tempat sing Wong Lematang manggon udakara 25-100 meter saka ndhuwur segara. Dialek Lematang padha karo dialek Enim.

Nyebar[besut | besut sumber]

Suku iki manggon ing wilayah Lematang sing ana ing antarane Kabupaten Muara Enim lan Kabupaten Lahat, wilayah iki uga diwatesi karo wilayah Kikim lan Enim. Suku iki uga manggon wilayah ing kali Lematang ing sekitar kutha Muara Enim lan Kota Prabumulih.[2]

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. Setiawan, Samhis (2019-08-15). "Suku Lematang – Sejarah, Kehidupan, Bahasa, Sosial, Agama, Kebutuhan, Kepercayaan". GuruPendidikan.Com (ing basa Indonesia). Dijupuk 2019-11-26. 
  2. Okezone (2017-03-14). "Yuk Kenali Suku-Suku di Sumatera Selatan Part-2 : Okezone Lifestyle". lifestyle.okezone.com (ing basa Indonesia). Dijupuk 2019-11-26.