Suku Jino

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Suku Jino
Jino.jpg
Gunggung populasi

22,000

Kawasan kanthi gunggung pedunung sing signifikan
China, Yunnan
Basa
Jino
Agama
Animism, Buddhism
Kelompok etnis paling cedhak
Yi, Qiang

Suku Jino iku salah siji suku kang ana ing Repulik Rakyat Cina.[1][2] Cacahe warga kang ana ing Suku Jino iki kurang luwih 20.000 wong. Saka cacahe iku, paling akeh urip ing Keresidenan Xishuangbanna Propinsi Yunnan.[2] Basa kang digunakake ya iku basa kino kang kagolong basa Tibet-Birma rumpun basa Sino-Tibeto.[2] Suku iki ora nduweni aksara dhewe ing basane.[2] Jaman biyen suku iki nganut animisme lan muja mbah buyute.[2]

Omahe wong suku Jino iku digawé saka pring kang digawé panggung ing sadhuwure bukit. Umume wong lanang nggunakake klambi putih utawa biru lan celana digawé saka rami utawa katun. Wong wadon, miturut aturan adhate nggunakake klambi kang akeh wernane lan diwenehi bordir ing gulon, lan nggunakake rok ireng cekak. Ana uga kang nggunakake rok dawa. Wong wadon suku jino uga gawé sanggul utawa gulungan rambut kang disampirke ing bahu. Saliyane iku uga nggunakake topi rami bentuke krucut.[1] Suku Jino nganut aliran monogami. Uripe suku Jino luwih kabukak tinimbang suku liyane. Sadurunge nikh, calon nganten lanang lan wedoke diolehke nglakoni tumindake kaya wis dadi bojone. Ing désa-désa uga dideke omah kusus kanggo pasangan lanang wedok kang durung nikah. Ing suku Jino arang banget ana sing cerai.[1]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Suku_Jino&oldid=989346"