Sukracarya

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Sukracarya (Sanskerta: शुक्राचर्य; Śukrācārya ; Śukra + acārya, ശുക്രൻ, ಶುಕ್ರ, சுக்ரன், IAST Sukra शुक्र), anggadhahi pangertosan jelas, murni utawo kecerahan, kejelasan. Panjenenganipun minangka putra Brigu, ara-araipun Daityas saking Asura. Sukra punika salah satunggaling saking sanga Nawagraha (pramila dipunparingi gelar शुक्राचार्य Shukracarya)saha ingkang nguwaosi planet Venus kaliyan dinten Jumuah (Devanagari: शुक्रवार)

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sukracarya&oldid=1056202"