Sujud Sahwi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Artikel iki bagéyan saka sèri
Islam
اللہ کا نام.jpg
Rukun Islam
Sahadat · Salat · Pasa
Jakat · Kaji
Rukun Iman
Allah · Kuran · Malaékat
Nabi · Dina Akhir
Qada & Qadar
Tokoh Islam
Mukamad
Nabi & Rasul · Sakabat
Ahlul Bait
Kutha suci
Mekkah ·Madinah · Yérusalem
Najaf · Karbala · Kufah
Kazimain · Mashhad ·Istanbul
Riyaya
Éjrah · Idul Fitri · Idul Adha
· Asyura · Ghadir Khum
Arsitèktur
Mesjid ·Menara ·Mihrab
Ka'bah · Arsitèktur Islam
Jabatan Fungsional
Khalifah ·Ulama ·
Imam·Mullah·Ayatullah · Mufti
Tèks & Ukum
Kuran ·Kadis · Sunah
Fiqih · Fatwa · Saréngat
Madahab
Sunni
Kanapi ·Kambali
Maliki ·Sapingi
Singah
Rolas Imam
Ismailiyah·Zaidiyah
Liyané
Ibadi · Khawarij
Murji'ah·Mu'taziliyah
Delengen uga
Portal Islam
Indeks perkara Islam

Sujud Sahwi, iku sujud tumraping wong Islam kang dilakoni kanggo nutup kacacatan nalika ana kang kelalèn sajeroning nglakoni salat. Sujud iki hukumé sunat lan diayahi kanthi sujud kaping pindho sawisé maca Tahiyat akir sadurungé salam, sinambi maca donga: "Subhana man layanamu walayashu", kang tegesé: "Maha suci Allah kang ora saré lan ora lali".

Sabab-sabab sujud sahwi ana telu yakuwi:

  1. Sujud Sahwi amarga kakèhan (umpamané kakèhan rukuk utawa sujudé)
  2. Sujud Sahwi amarga kakurangan
  3. Sujud Sahwi amarga ragu-ragu

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]